onsdag 6 april 2011

Drinktilltugg.

I lördags när vi hade gäster så slog vi till med lite nya tilltugg till drinken de fick njuta av, innan det var dags att njuta av maten. Drinktilltugg är inget som vi är några specialister på direkt så det blev till att kolla genom vår "prova-på-hög". Där samlar vi på oss alla bra tips, recept och andra idéer som vi hittar hos andra matbloggare. Den högen växer stadigt eftersom det kryllar av bra kollegor där ute i cyberrymden som vi hela tiden får nya tips och idéer från.

Hos Helena som bloggar på "Bara en kaka till..." så hade vi fiskat upp ett inlägg med lite olika tips på plockmat till drinken och vi valde att göra ett av dom. Valet föll på hennes halverade cocktailtomater med basilikablad och mozarella, enkelt och gott!


Vi använde oss av plommontomater som vi skar på längden (bättre för balansen), basilikablad och sen skar vi lagom stora bitar av mozarellaost. Smakerna tillsammans var helt perfekta, så gott.

Ett annat tilltugg som stod uppdukat var våra rosmarinkex, denna gången serverades de med en god getoströra som kunde bres på.

Getoströra
2 dl lätt crème fraiche
150 g getost
Skär bort den vita kanten runt osten. Mosa osten med en gaffel, rör ner crème fraichen och blanda samman ordentligt. Låt det stå kallt några timmar så smaken växer lite till.
Servera i en skål vid sidan om så alla kan bre på så mycket röra de vill ha på sitt kex.

Kanske ni är fler som sitter på några bra tips på goda drinktilltugg? Tipsa oss gärna!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

  1. Jag fullkomligen älskar drinktilltugg och plockmat, så perfekta tips! :)

    SvaraRadera
  2. Hanna; Visst är det gott, varsågod:)

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut :-)

    plockmat är alltid jättegott.

    / Jenny

    SvaraRadera
  4. Ser gott ut, kul med recept på lite plockmat :-)

    SvaraRadera
  5. Hej ser gott ut! välkommen att titta in i min mat och vinblogg. En del tips på plockmat finns också..:-)

    SvaraRadera
  6. Jenny; Tack:) Visst är det.

    Cupcakesfluffan; Tack!

    Anne-Lie; Tack och välkommen till vårt kök, kul att du har hittat hit. Då ska vi minsann ta en titt hos dej.

    SvaraRadera
  7. Jag gillar plockmat och dessa ser mycket goda ut! Tack för dem :)

    SvaraRadera
  8. Mumms va gott detta såg ut då (:

    SvaraRadera
  9. Plockmat är mysigt och gott!

    Det här var ju ett enkelt recept och mozzarella är ju super med basilika och tomat!

    SvaraRadera
  10. Karin; Apselutt!

    Hovkonditorn; Vassego! Hoppas de ska smaka.

    Erika; :)

    Jen; Tack, stämmer så bra så.

    MÅGott; Visst är det. Enkelt och gott, så ska det va:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!