tisdag 5 april 2011

Popcorn i massor...

... blir det lätt nu sen vi blev med mikrovågsugn. Det är ju så himla lätt att slänga in en påse när suget sätter in, går snabbt och är enkelt. Att det dessutom inte blir så mycket disk som när man poppar på spisen är en trevlig bonus!

Sist jag var i Malmö hittade jag olika sorters smaksättningar till popcorn som vi läst om hos någon annan matbloggare (minns inte vem). Efter mycket velande hit och dit mellan alla olika sorter så föll valet till sist på en burk med jalapenosmak och en med nachossmak som fick följa med hem. Nu har vi provat dom och vi blev väl inte helt till oss i trasorna över dom...

Håkan strödde jalapenossmaken på sina popcorn och dom fick han ha helt och hållet för sej själv, starkt och hett var det.


Nachosmaken provade vi båda, men dom fick han faktiskt också äta upp helt själv... Jag fick inte alls smakerna att stämma överens med varandra, det kändes bara fel i munnen. Popcorn ska smaka popcorn, smör och salt absolut, tycker denna kvinnan:)
Håkan däremot hade inget emot det hela, varken den ena eller andra smaken, även om det inte var något som han jublade högt över. Så fler köp med smaksättning av denna sorten blir det inte.

Har ni provat? Vad tyckte ni i så fall? Hur brukar ni äta era popcorn?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

 1. Nopp, har inte testat någon av smakerna, men tror min bror har en burk hemma,fast jag tror det var smörsmak på den, skall nog ta och låna hans burk :-), själv skulle jag helst köpa en med ostsmak då jag gillar Estrellas cheddarpopcorn

  SvaraRadera
 2. Ja men visst är det så. Blir supergott och inte lika tungt som att slänga i sig en cupcake.

  SvaraRadera
 3. Cupcakes; Smörsmak hade kanske varit något för damen här i vårt kök...

  Anna; Absolut!

  SvaraRadera
 4. Jag vill helst bara ha salt på mina. Kan trycka ned några nävar med smörsmak också. Glömmer aldrig när jag köpte popcorn i London och det var socker på - Brr!

  SvaraRadera
 5. Remsan; Hugaligen, socker... nej det känns som det skulle bli så fel i munnen.

  SvaraRadera
 6. Ska det vara smörsmak så vill jag själv lägga på en klick smör! Gillar inte smaksatta utan bara just smör och salt. Tur att baken är ... eller hur det nu var ;)

  SvaraRadera
 7. Lena; Ja, visst är det tur att vi inte tycker lika alla, så tråkigt det hade blivit då:)
  Men tummen upp för smör och salt...

  SvaraRadera
 8. mycket smör och salt ska det vara på mina popcorn, men ingenting annat! fy farao vad jag blev sugen på popcorn nu då...

  SvaraRadera
 9. frida; Då blir det kanske till att poppa några då?

  SvaraRadera
 10. Popcorn med salt är min favorit. När jag går på bio väljer jag en blandning av saltiga och söta popcorn :)

  SvaraRadera
 11. Visserligen har vi ingen micro nu, men jag fördrar faktiskt spispoppade popcorn, de blir inte sådär sega som micropop blir när de svalnat. Har inte testat några smaksättare, och trots att de låter goda kan jag inte tänka mig att det slår salta med smör på... :) Sweet popcorn däremot vet jag med säkerhet att det är den värsta smaken som finns. Usch!

  SvaraRadera
 12. Hovkonditorn; Biopopcorn smakar av någon anledning godare än hemmapopcorn, tycker vi. Kan undras varför?

  matarkivet; Nej, det godaste är faktiskt spispoppade corn, med smält smör och salt, för vår del också. Men så mycket smidigare i micron...

  SvaraRadera
 13. Nej, håller med er. Har också köpt för att testa (och även testa på bio) men nej. Inte för mig. Har den med smörsmak hemma och den smakade bara unket salt. Usch.
  Föredrar mina popcorn micrade, gärna så det börjar bli lite bruna och så mycket salt på. Poppar jag i kastrull så brukar jag ringla över lite extra smält smör.

  SvaraRadera
 14. Louise; DÅ ska vi inte prova smörsmaken då med andra ord. Riktigt smör it is!

  SvaraRadera
 15. när jag är i USA är det lag på att jag måste köpa med mig molly mcbutter, som är en (low fat! blablabla) krydda som smakar smör - det är med andra ord säkert precis samma som ni har köpt, fast med smörsmak. det och lite salt på mina poppisar, sen är jag nöjd!

  och jag håller med - det bästa med att skaffa micro är att man kan poppa micropopcorn, hoho.

  SvaraRadera
 16. charlotta; Smörsmak är väl vad vi skulle kunna tänka oss att prova på, kanske ge det en chans ändå. Micro+popcorn=sant!
  Välkommen hem igen:)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!