fredag 23 september 2011

En god drink så här på fredagen?

Fredag igen, inte vilken fredag som helst utan lönedag dessutom... vilket märktes när Anki var nere på stan efter jobbet för att handla lite goda bubblor till kvällens middag. Så mycket folk det var på vår gågata och så många blå små påsar man såg i händerna här och där. I morgon är det långlördag, fint väder lovar löpsedlarna så då lär det väl bli riktig trängsel, om vi känner Ystadsborna rätt:)
Vad vi själv ska göra denna helgen är helt öppet, inga planer så långt ögat når och det känns faktiskt riktigt skönt. Det enda som är planerat är god mat och god dryck, precis som det ska vara:)

Vi sparkar igång fredagen med en god drink, en som Håkan själv slängde ihop förra helgen av vad han hittade i barskåpet och kylen. Till den bjuder vi dessutom på en lite fredagslåt, vår första musikinlägg här i köket faktiskt. Rediga Ystadspågar är det som sjunger, ingen ny låt, inga vi brukar lyssna på, men visst andas den helg och fredagsmys:) Klicka på länken under bilden och lyssna själv:  


Håkans fredagsmys 1 glas
2 cl Malibu mango
10 cl tropisk juice
några stänk grenadin
Blanda Malibu och juice i ett glas. Slå försiktigt i grenadin så det lägger sej nederst i glaset, häll gärna över baksidan på en sked så går det lättare.

Vad hittar ni själv på med i helgen, har ni några kuliga planer?
Hur som helst så hoppas vi att ni får en fin helg, allihopa.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

12 kommentarer:

  1. Det är skönt att ha en blank helg, som man kan fylla med precis vad man känner för! :)

    Själv ska jag jobba, men imorgon kväll är jag ledig och då är det "Gallerinatten" i Malmö. Ett tips, om ni inte har något för er. Googla på det, så ser ni kartan över alla ställena. Bara mingla runt, titta på en massa konst och människor, dricka gratis vin och bara ha en härlig kväll!

    Trevlig helg vad ni än gör! :)

    SvaraRadera
  2. Tina; Visst är det. Aha, gallerinatt med gratis vin låter ju inte fel:) Kollar vi in lite närmare, tack för tipset. Detsamma till dej.

    SvaraRadera
  3. Malibu Mango?! Jisses, vad den låter god. Ja, den färdiga drinken också för den delen. Vi har också drinkat lite. Blev en med Bacardis Razz och cointrååå (som jag nu lärt mig).
    Vi ska ha en soft helg. Lite vänner på middag imorgon. Hoppas hoppas på lite sovmorgon. Men barnen brukar vilja utnyttja dagarna till fullo på helgerna skulle man kunna säga ;-) Ha fin helg med er!

    SvaraRadera
  4. Det ser ju så läskande gott ut! Skönt att flyta in i helgen helt planlöst! :-)

    SvaraRadera
  5. Den här trötta småbarnsmorsan ska faktiskt på krogen i kväll. :P
    Ska faktiskt bli skoj att komma ut lite å träffa folk. :D
    Å kanske kostar jag mej på en drink eller två. :D
    De blir säker inte så goda som denna verkar, men nått skoj ska jag nog kunna hitta på. :D
    Trevlig helg på er! :)

    SvaraRadera
  6. Nu fick ni mig att längta till Skåne! Bodde faktiskt ett tag hos mina svärföräldrar i Ystad för några år sedan. Ystad är en så mysig liten stad och skånska är en så härlig dialekt! Hoppas ni har en härlig helg i ett soligt Skåne :) ps. chokladkakan var jättegod!

    SvaraRadera
  7. Åh vilken härlig färg! Somrig och svalkande!

    SvaraRadera
  8. Ja, det märks verkligen när det är lönefredag. Vi bor precis vid systemet och en stor ICA och är galet med folk där. Eller, gäller iofs alla fredagar.
    Har lite svårt med juicebaserade drinkar men med lite fruktsoda eller nåt kunde det vara smarrigt!!

    SvaraRadera
  9. Den drinken hade jag gärna tagit till mina ostbågar :-)

    Kram o fortsatt trevlig helg

    SvaraRadera
  10. Kikar bara in helt snabbt för att önska en underbar söndag och tipsa om att jag har en ny tävling på bloggen... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=614

    SvaraRadera
  11. Bra med lite drinktips :) inte så ofta man ger sig på barskåpet

    /Matochliteannat

    SvaraRadera
  12. Ni gör så smarriga drinkar! Blir ju helt törstig så här på tisdagkvällen..

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!