lördag 3 september 2011

Lördagens övningar.

Efter ett litet problem med bloggeriet igår så är vi tillbaka på banan igen. Vi vet inte vad som hände egentligen, vårt inlägg kom inte upp när det skulle (vi provade att tidsinställa när det skulle läggas in) och sen gick det inte att kommentera, vi kunde inte kommentera hos andra och så vidare... Suck! Men nu ska det väl funka igen:) Inlägget hittar ni här om ni tillhör de som inte kunde läsa det igår, ett riktigt bra filmtips för alla matnördar och en citronmarängpaj bjöd vi på.

Det blev ett restaurangbesök för vår del igår kväll, efter en lång arbetsdag för oss båda är det ganska skönt att göra så ibland. Men det blev inte riktigt som vi tänkt (det heller)... vi blev faktiskt inte vidare nöjda med maten alls. Vi hamnade på "Stig In" där vi har varit flera gånger tidigare och alltid stigit ut mätta och väldigt belåtna, men inte denna gången. Ganska smaklöst och översaltat (om det nu kan vara det samtidigt) och inte alls samma touch som vanligt. Kanske berodde det på att det inte var samma kock som det varit tidigare?

Så över till lite trevligare saker, närmare bestämt lite om vad denna lördagen bjuder på. För Håkans del blir det lite njutning på balkongen i sällskap av dessa två:

Vädret bjuder nämligen på utesittning så det är bara att passa på att ta tillfället i akt och njuta livets goda. En cigarr av märket Cohiba Siglo 1 och i glaset en skvätt Matusalem Rom, passar väldigt bra tillsammans.

Sammanlagt 25 timmars njutning i en låda:)

Cigarrerna köptes på Kastrups flygplats när vi var på väg till Thailand i somras. En låda med 25 cigarrer är ca 800 kronor billigare i Taxfreebutiken om man jämför med priset i Sverige. 
Cohiba Siglo 1 är en liten cigarr (storleken heter half Corona) med full smak som är handrullad på Cuba. Det är den starkaste cigarren i Sigloserien och smaken har en antydan av choklad.  

Senare ikväll blir åter igen matätning borta, kräftskiva hos Anne och Ingemar, och då gäller det att packa ner den stora matsäcken:) Hur ser er lördag ut?

Till sist tänkte vi bjuda er på lite bilder från hur det ser ut i vårt kök när herrn i hemmet är i farten och kockar. Vi har ju tidigare visat hur det ser ut när Anki huserar där ute, ett kaos enligt Håkan :), så det är väl inte mer än rättvist att ni får ser hur det också kan se ut:

 Inte en enda skåpsdörr eller låda öppen så långt ögat når...

Ordning och reda och var sak på sin plats, nästan lite som Alfons Åbergs pappa! Tänk så olika det kan vara:)
Här kockas det kyckling med kantareller och parmesanost, receptet hittar ni här.

Ha nu en fortsatt skön helg,
Smaklig spis! / Anki och Håkan

11 kommentarer:

 1. Här hemma blir det en lugn och ledig dag. Men lite gott att äta till kvällen förstås. Hoppas ni får en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 2. kunde läsa inlägget om den smarriga citronpajen igår men det gick inte att kommentar, får tokgod lät den, pajen alltså, ja så städat och fint det är när herren i huset lagar middag :-)

  SvaraRadera
 3. Mmm gott! Sitter och njuter av razz/melondrinken, jättegod :-)

  Fortsatt trevlig kväll.
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Ikväll har vi faktiskt ätit plock idag, barnens favoritsnacks! :) Några av plocken hade vi inspirerats av från er.

  Jag äter inte alls korv, men hemmagjord skulle ajg helt klart kunan äta och antagligen tycka om också!

  SvaraRadera
 5. Jag som tycker Kastrups taxfree är dyr jämfört med Londons flygplatser, men bra att veta att det är värt att köpa cigarrer där!! Ha en fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
 6. Ibland går det helt enkelt inte som man tänkt sig...

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Nämen, nu blev jag sjukt sugen på en liten skvätt Matusalem Rom... så här på söndagskvällen. Usch, jag känner mig inte alls färdig-helgad!

  SvaraRadera
 8. Så trist när ens gamla "trotjänare" inte lever upp :-( Hände oss i hemma i Stockholm sist, men då var det också tyvärr semesterkock...

  SvaraRadera
 9. Gul; Skönt med lediga lugna dagar, hoppas din helg också var bra.

  Cupcake; Nej, med pajinlägget verkade det mest bli paj:)

  Susanne; Mmm. så gott. Man blir ju lite sugen, kul du gillade den!

  MÅGott; Så kul att kunna inspirera varandra!
  Ja, hemgjord smakar inte alls som köpe:)

  Matarkivet; Kan bara hålla med om att Kastrups taxfree är ganska dyr, men just vad det gäller cigarrer så lönar det sej absolut!

  Smaskens; Nej, det är väl bara så ibland...

  Moma; :) Färdig-helgad, det var ett bra uttryck! Det snor vi:)

  Louise; Visst är det tråkigt, speciellt när man har lite förväntningar och blivit bortskämd tidigare...

  SvaraRadera
 10. Jag är mer som Anki jag. Önskar dock att jag vore liiite mer som Håkan. Hoppas kräftisen var trevligt!

  SvaraRadera
 11. Kim; Det önskar Håkan också att Anki var:)
  Riktigt trevlig var den och massor med god mat!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!