söndag 27 november 2011

Pulled pork i crock pot

Japp, nu har vi julat hela lägenheten klar idag, vi har alltså plockat fram rubbet! Chistmas 2011, all in:) Granen har fått en ny plats i år och den hälsar att den trivs väldans bra där i hörnet i tv-rummet. Möjligtvis att det kan bli problem om nu någon skulle få för sej att ta en sväng runt den, men då får vi väl helt enkelt ta och dra fram den lite. Fördelen med att ställa granen i ett hörn är att man bara behöver klä 75% av träet... Antalet tomtar är lite färre i år så att Anki äntligen skulle kunna få plats med sin tomteby och kyrka som hon haft med sej hemifrån barndomens jular. Det har hon tjatat länge nog om nu...

Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops! Vi har nämligen läst på flera bloggar att det lagas till Pulled Pork och att det är sååååå gott! naturligtvis var vi ju tvungna och prova om det som skrivs är sant, är det så himla gott? Och vi kan med glädje rapportera att det är sant, så vansinnigt gott är den dragna grisen:

Receptet vi valde att använda hittade vi hos Annika som har bloggen Smaskens, endast några få förändringar blev det i vår gryta: 

Pulled Pork 4 port
1 kilo benfri fläskkarré
1 liten gul lök
2 väldigt stora vitlöksklyftor, eller 5 mindre
1 tsk stark röd paprikapulver
½ msk spiskummin
1 tsk kanel
½ msk muscavadosocker
½ dl whisky ( vi tog Johnny Walker Black label)
1 burk krossade tomater
salt och svartpeppar
Finhacka löken och riv vitlöken.
Blanda lök, vitlök, kryddor, socker, whisky och tomater i botten på Crock potens gryta.
Dela fläskkarrén i två bitar och krydda generöst runt om med salt och svartpeppar.
Lägg ner köttbitarna i grytan, lägg på locket och ställ in crock poten på lägsta effekt i 7 timmar. 
Ta ut köttet och lägg på tallrik, dra sönder köttet i småbitar med två gafflar och blanda bitarna med såsen.
Servera gärna med gräddfil eller crème fraiche, tortilliachips, grönsaker och guacuamole (recept på en sanslöst god guacamole hittar ni här.)

Plötsligt mitt i skrivandet så släcktes datorn ner så därför blir det kanske lite konstigt i inlägget... Vi är lite oroliga att strömmen ska försvinna eftersom vi ju har besök av en väldig storm ikväll här nere, men vi håller tummarna för att vi inte ska tappa kontakten igen:) Ingen skyltsöndag för del blev det och det är helt och hållet vädergudarnas fel, det blåser så hårda vindar att till och med vattnet i toastolen gungar!

Lite foton från dagens tänkte vi slänga in också om ni är nyfikna, vi vet ju att flera som följer oss gillar även lite annat än maten vi lagar. Så, vassego:

Tomtebyn och kyrkan är på plats, krubban är ett måste vid sidan om.

Tomtarna i byn i närbild. Lite snöbollskrig, några på isbanan och någon i backen.

 Ett av våra fynd från vår Köpenhamnstur hänger nu i balkongfönstret. 

Köksfönstret, med gardinerna som slutligen blev släta med varmt strykjärn...

Är det någon som minns att vi hade en tomteparad här i vårt kök i fjor? I år tänker vi inte bjuda på tomtar, även om det finns fler på lager, istället så har vi en ny idé på en följetong fram till juldagarna. Vad det är avslöjar vi på torsdag, den 1:a december, så håll utkik:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

26 kommentarer:

  1. nej, nu får jag allt ta mig i kragen och dra den där grisen jag också snart, så himla gott som alla pratar om den! och så gott det ser ut också på erat vis :)

    här är julen nästan färdigframplockad, men det saknas lite ännu. tur att det är nästan en hel månad kvar då!

    hoppas ni har en bra söndagskväll i stormen!

    SvaraRadera
  2. Pernilla; Ja, det måste du bara göra, den är inte alls svårdragen! Jaha, har huvudrollsinnehavaren packats upp nu, eller?

    SvaraRadera
  3. Men oj vad fint ni har! och maten låter jättegod. Ska ja gnog ta och bjuda mannen på någon kväll. Hoppas ni har/haft en trevlig första advent.

    SvaraRadera
  4. Gul; Tack, så kul att höra! Ja, gör det, hoppas han gillar det!

    SvaraRadera
  5. Vilken mysig och god adventsöndag ni haft i ovädret. Fy 17 vilket oväder, känns som hela huset ska flyga ut över åkern... Men skönt när man får vara inne och julmysa. Ska bli spännande att se vad det är ni har för följetong på G.

    SvaraRadera
  6. Det är det stora fördelen med stormigt väder att man kan sitta in och bara mysa fullt ut!
    Pulled pork måste jag nog kocka till någon dag. Det är ju så ruggigt gott!

    SvaraRadera
  7. Vilka snärtiga småtomtar! Trevlig advent på er! ;-)

    SvaraRadera
  8. Ja, pulled pork är ju så gott! Fint pyntat ni har!

    SvaraRadera
  9. Vad fint ni har fått med alla tomtar. Själv väntar jag med tomtarna och granen att tag. Men lite ljusstakar och gardiner har jag åstadkommit.
    Ha en bra kväll

    SvaraRadera
  10. Ååh ,vilken härlig tomteby, hade man inte julkänslor innan (oroa er inte, det hade jag) så har man ju det nu! Haha, dragen gris? Härligt att få rätten översatt till svenska så man förstår vad det är också ;)

    SvaraRadera
  11. Kaksmulan; Ja, det är verkligen storm på hög nivå... Håll ut lite till, det är på G:)

    Remsan; Ja, man behöver ju inte få dåligt samvete för att man inte ger sig ut precis...

    Moma; Ja, men visst är dom. Detsamma till dej.

    Frostrosor; Visst är det supergott! Tack.

    Milla; Tack! Vi brukar slänga fram allt på en gång, lika bra när vi är på vinden och rotar runt ändå:) Detsamma.

    Alexandra; Så kul att vi kan bidra med lite julkänslor:) Ja, ibland kan det vara till hjälp med lite översättning...

    SvaraRadera
  12. Så fint ni har det! Och jag gillar en mattallrik med mycket olika godsaker!

    SvaraRadera
  13. Vilken mysig liten julby.

    -Erika från Smaskelismaskens

    SvaraRadera
  14. Såklart jag kommer i håg tomteparaden, jag älskade den å såg fram emot varje ny medlem i tomtefamiljen även fast jag har max fem stycken tomtar framme själv. :D
    Ska bli spännande å se vad ni hittat på i år! :)

    SvaraRadera
  15. Kul att ni också testat pulled pork, helt galet gott ju! :)

    Och fint med julpynt, det blir nog inget for min del i ar, flyttar pa lordag, sa hinner nog inte, men gloggkalas blev det igar iaf!

    SvaraRadera
  16. Åh så juligt och mysigt! Här har vi inte hunnit fått fram en endaste julkotten:-( Pulled pork är något jag också tänkt att testa eftersom så många skriver om det:) Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  17. Mysigt ni har julat till det!
    Ja visst r det gott med pulled pork det blir så mört. Och kryddningen kan man ju exprementera med själv gång till gång med de man gillar...

    SvaraRadera
  18. En hel tomteby! För mig som älskar julen låter det ju helt underbart att ha en sådan hemma=)

    SvaraRadera
  19. Hej, har just hittat er blogg och är lycklig! Så mycket goda tips och inspiration!
    Pulled pork verkar super, har dock ingen Crock pot. Har ni tillagat på annat vis? Kanske i gjutjärnsgryta? Läser igenom ert register och hittar många bra tips.
    Det behövs verkligen, jag tycker det är svårt att hitta på god, bra och relativt snabb vardagsmat.
    Glada mathälsningar Maria

    SvaraRadera
  20. Hovkonditorn; Tack! ja det ska vara mycket gotter:)

    Erika; Tack!

    Lisa; Så kul att höra, snart kommer överraskningen:)

    Hanna; Absolut galet! Skönt det har löst sej med bostaden! Hoppas det går bra.

    Ann-Sofie; Tack! Ja prova, det var verkligen supergott!

    Tina; Tack! Ja, det kommer säkert att bli kockat flera många gånger till...

    Nina; Jajamensan, en hel by:)

    Maria; Hej och välkommen till vårt kök, Maria! Så glada vi blir att du hittar inspiration och tips, tack för dina fina ord:)
    Visst kan man göra pulled pork på annat vis;
    Du kan använda dej av antingen en emaljerad gjutjärnsgryta, en lergryta (lägg i blöt innan du använder den) eller en gjutjärnsgryta.
    Sätt ugnen på 125 grader och låt det stå inne 6-7 timmar, vänd på köttet någon gång undertiden.
    Hoppas du gillar det och lycka till!

    SvaraRadera
  21. Vad mysigt ni har gjort det! Gött, då slipper jag julpynta här hemma, jag kan bara hänvisa vidare till eran sida om jag skulle få julmys-sug.

    Den dragna grisen! Så Gott! Det är mitt nästa projekt! Tyvärr har jag ingen sådan gryta, men det är ju å andra sidan jul snart!

    SvaraRadera
  22. Kim; Tack! Så bra att vi kan vara till hjälp:)
    Absolut gott, men du kan väl prova i vanlig ugn? Fast å andra sidan så är det ju, som du skriver, snart jul, och du har väl varit snäll?

    SvaraRadera
  23. Åhh så härligt och fint ni fått det... julstämning maximalt så verkligen all in där ;)

    Själva har vi lysande stjärnor nu i fönstren... mer kommer så snart...!

    SvaraRadera
  24. Minns vår barndomsjul när jag ser tomtebyn o kyrkan. Kul att du satt upp den. Kram syrran

    SvaraRadera
  25. Amy; Tack! Gillar man julstämning så är det lika bra att köra all in:)

    Carina; Visst gör man, så kul det var att ställa iordning den när man var liten, nästan lika kul nu:) /Anki

    SvaraRadera
  26. Så sant så, vi gillar julstämning men maken har ännu inte hämtat in allt pynt... det får det bli ändring på! ;)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!