söndag 20 november 2011

Så var det skumpan då:)

Idag har det inte gjorts många knop i Mårtenssons kök, vi har faktiskt mest slappat och tagit det väldigt lugnt hela dagen nästan. Det mest ansträngande vi har tagit oss för idag var en promenad i rask takt efter middagen, då kände vi att nu kan vi inte sitta/ligga längre, benen behöver användas lite.
En film har vi hunnit med att se, en romantisk komedi som vi absolut kan rekommendera er om ni gillar sådana filmer, mycket passande för slapparsöndagar. "How do you know" är titeln, skådespelare är bl.a Owen Wilson, Reese Witherspoon och Jack Nicholson och här kan ni kika på en trailer om ni blir nyfikna.

Vi lovade ju att vi skulle uppdatera er om bubblorna vi skålade i när vi hade 16-årsjubileum i fredags och nu har vi äntligen fått våra tummar loss efter en slapparsöndag! Men, som man säger, bättre sent än aldrig...
So here it goes:

Tsarine Premier Cru Brut, ja så hette champagnen, den ingår i systembolagets beställningssortiment vilket alltså betyder att man måste slänga in en order på flaskan. Men det gör man enkelt här på deras hemsida efter att man först skapat ett konto, sen är det bara att vänta någon dag så finns flaskan för avhämtning. Artikelnumret är 77489 och priset ligger på 295 svenska kronor, men är det jubileum så är det!


Så vad tyckte vi då? Jo, bubbel i all ära, men när det är äkta vara så är det många bubblor som far omkring i glaset och det märktes väldigt tydligt på denna vätskan. En fruktigare variant är tsaren, syrlig nästan i smaken, på gränsen till sur men det påverkades säkert av risotton vi åt till. Ett mycket bra köp tyckte vi i alla fall, ibland lönar det sig att välja dryck efter hur fin flaskan är:)

Nu så är det dags för oss att släcka ner köket för idag, vi säger god natt och önskar er alla en fin ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

 1. Roligt med tips på bubbel nu så här i god tid innan stora bubbelnatten. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Jag blir återigen väldigt imponerad av själva fotot av en flaska på er blogg - det är inte första gången!

  /Anders

  SvaraRadera
 3. Jag har tittat på den där flaskan men inte vågat beställa just pga priset.Tänk om man inte gillar den! Jag har sett att den även kommit i roséchampagne, det tycker jag låter spännande! Flaskan är ju otroligt vacker:)

  SvaraRadera
 4. Missade helt ert 16-års jubileum men får gratulera er massor. Jag och mannen där hemma firar nästa år vårt 5-års jubileum som ett gift par så vi har några år kvar tills vi är ikapp er :-).

  SvaraRadera
 5. Har aldrig sett den champagnen, men jag får hålla utkik! Kan också rekommendera Pol Roger - helt galet god!

  SvaraRadera
 6. Den champagnen har jag inte sett innan ( Men nu skriver jag ner var den heter ) :)

  Riktigt fin bild också.

  SvaraRadera
 7. Linda; Ja, den närmar ju sej med stormsteg. Vi har hittat en annan champagne som vi är spekulanter på tills nyår. En ganska så mycket billigare som vi hoppas är god.

  Anders; Tackar, tackar, så kul att höra!

  Annika; God kväll, jo tack!

  Ann-Sofie; Nej, den kostar ju lite men vi tyckte faktiskt att den var värd priset, som tur var:) Ja, vi såg också roséflaskan i reklamen, låter väldigt intressant. Kanske du kan testa den:)

  Katja; Vi tackar:) Vi firade 5-årig bröllopsdag i somras så vi är ju "lika gamla" där då:)

  Hanna; Ny här också. Oh yes, Pol Roger är en favorit, hade vi kunnat så hade vi druckit bubbel minst en gång i veckan... så gott:)

  Jenny; Nej, det hade inte vi heller, men vi föll för flaskan:) Skriv ner absolut! Tack!

  SvaraRadera
 8. Ja, vilken fin bild. Kanske man skulle beställa till nyår.

  SvaraRadera
 9. Låter som att er gårdag var precis lika avslappnande som min dag idag, jag har knappt andats i onödan, så lugnt har det varit hemma hos mig ;) Lite bak, en promenad och massa TV, det är grejer det! Filmen låter trevlig, ska ta mig en titt på trailen, skådelspelarna är ju bra i alla fall! Och risotto - YUM! :D

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!