lördag 3 mars 2012

En lite uppdatering om det ena och det andra.

I kväll serveras det gäster i vårt kök, både förrätt och efterrätt blev färdiglagat igår så idag har vi bara behövt förbereda varmrätten. Alltså har vi också kunnat njuta av det helt otroliga vårvädret idag och det blev en härlig promenad i stans park där det redan finns små ankungar som simmar omkring. Alldeles förtidigt har de kläckts och av de 6 som kullen började med återstår nu bara 4, men inte en enda av dom lyckades vi se... Däremot träffade vi Ankis far som också var ute och luftade vårjackan så helt lottlösa gick vi inte:)

Frukosten denna lördag blev några goda bullar från Stenugnsbageriet som vi har alldeles runt hörnet, matiga och kompakta bullar och dessutom en croissant hamnade i korgen. Väldigt goda alla 4, men det ska de vara till de priset man betalar - 18 kronor för croissanten! Och nej, det är inte ofta vi köper våra frukostbullar där:)

 Som man säger "Smakar det, så kostar det"...

Efter frukosten var avdukad så dukades bordet för kvällens middag och som ni ser så är tumstocken också med på ett hörn ibland. Det finns nämligen de av oss som är lite pedantiska:)

Nej, det är varken Victoria och Daniel eller Carl-Gustav och Silvia som kommer... 

 I en skål med vatten simmar det omkring flytljus, köpta på Ö&B för en liten peng, rosor och småorkidéer. 

I botten av skålen hamnade det några snäckor, en idé som vi kommer att vidareutveckla till en annan gång... Orkidéerna kommer från en av våra egna orkidéer som blommar titt som tätt och rosorna är från buketten som vi köpte förra helgen, ett utmärkt sätt att återvinna blommor som är på väg att vissna ner.

Nu är det bara oss själva vi ska piffa till lite sen är vi redo för kvällens övningar, vad vi bjuder på håller vi hemligt än så länge. Förrätten blir en repris av en riktig favorit, fast den kommer att serveras på ett lite annorlunda sätt. Varmrätten gör vi för första gången så där gäller det att hålla tummarna lite extra, men det ska nog gå bra. Efterrätten har vi redan ätit av och den fick med beröm godkänt! Rapport kommer.

Förresten så kanske någon av er undrar hur det gick med den där lägenheten vi skrev om för ett tag sedan? Vi kom på att vi har ju inte uppdaterat er om hur det gick... fast det har ni kanske listat ut själva att det inte gick alls. Nope, den gick till någon annan lycklig köare, men nu har vi i alla fall tagit reda på vilken köplats vi har efter att ha köat sedan 2007. Nummer 5! Jodå, det artar sej och kanske, fast bara kanske, betyder det att köket kan byta adress någon gång detta året om vi har tur och erbjuds något som faller oss i smaken. Vi har stora förhoppningar på en annan som vi anmälde intresse för nu i veckan, så vi fortsätter att hålla tummarna!

Ha nu en fortsatt härlig helg och en bra lördagskväll!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

16 kommentarer:

  1. det där brödet ser ju väldigt gott ut, jag höll på att gå i taket när jimmy inte hade köpt nåt mjukt bröd till frukosten i morse, skulle ha åkt hem till er istället :)

    och så fint ni dukar, som vanligt. ser fram emot att se vad ni ska bjuda på för gott ikväll.

    gah, det är ju helt sjukt det här med att hitta någonstans att bo! i gbg finns det ju inte ens något kösystem, de går bara efter inkomst och sånt där. så har du mycket pengar och inga barn så är det lättare för dig att få en stor lägenhet med låg hyra, fantastiskt bra uttänkt!

    trevlig kväll på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men varför gjorde du inte det? Fast det hade kanske varit närmare att åka till affären och handla istället för dej...

      Tackar, och något gott blev det även om inte allt hamnade i den kategorin utan istället hamnade i soporna!

      Men det låter ju jättebra, vilket fint icke-kösystem ni har däruppe:)

      Radera
  2. Vilket bröd! Inte billigt alltid men det är man värd på helgen. Gillar ni croissanter så kan jag rekomendera Lidl´s. De köper vi ofta. Väldigt goda!

    I år är det våran tur att byta kök!!!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns som man gärna unnar sej något extra efter veckans slit:)
      Lidl, säger du... då får vi väl ta och kolla upp det lite närmre när vi är i närheten. Tack för tipset!

      Absolut, så är det bara, både ni och vi - så det så!

      Radera
  3. Vilka goda bröd och croissant är något jag är väldigt svag för :) Lycka till med lägenhetssökande! Önskar er en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst sitter det fint med en crossiant ibland:)
      Tack!

      Radera
  4. Visst är det fint med vattendekoration i en skål.Ser fram emot menyn från middagen igår. Och jag håller tummarna för att ni får en ny läghet i år. Vet hur det är att stå i kö på det där viset och vara så nära att få en lägenhet som man vill och så...är det någon anna som får den. Jobbigt! och vardagsmat här uppe i stockholm där de inte precis kastar lägenheter efter en..:-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns lite vårligt om det.
      Nej, några lägenheter slänger de nog inte efter folk någonstans verkar det som, såvida man inte vill bo långt ute i geografin:)

      Radera
  5. Visst är det härligt att unna sig lite lyxigare frukostbröd ibland. Då gör det inget att det kostar löjligt mycket. Så fint ni gör och verkligen anstränger er för era gäster. Det måste vara en fröjd att få gå på middag hemma hos er. Gott för både öga och gom.

    Nr 5 låter inte så pjåkigt. Hoppas det dyker upp något som ni gillar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen det, härligt med lite helglyx:) Det behövs nte mer än lite gott bröd och pålägg så är man där...

      Tack! Du är så välkommen att sitta ner någon gång du är i närheten, hoppas bara inte det slutar som det gjorde igår...

      Radera
  6. Oj, älskar hur ni gjort med flytljusen och blommorna vackert! Och bröden mmmm ljuvligt gott :) Underbart att njuta i detta fina väder vi haft i helgen. Ser fram emot era recept, söndagskramar!

    PS. Nr 5, bra jobbat Mårtenssons! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul att läsa!
      Ja, inte blev det så många recept..., men du får hålla till godo med det som kommer idag:)

      Radera
  7. Ujujuj då måste det vara himla gott bröd ;) Själv hade jag fått ont i hjärtat om jag skulle ta bort blommor från någon av mina orkidéer, men det blev ju fint!!!! Hoppas på bättre tur med nästa lägenhet! Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var det faktiskt och vi stod oss väldigt länge på frukosten.
      Just den orkidéen blommar nästa oavbrutet med stora klasar av dessa små blommor, så det kändes inte som att det gjorde så mycket att ta några stycken.

      Tack!

      Radera
  8. Häftigt med er pinjekotte, men lite läskigt att det smäller om den :-)
    Blir som vanligt spännande att se vad ni har bjudit på. Ha ha... Gillar att ni använder tumstocken! Skulle man våga sätta er vid mitt bord...
    Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det slutar liksom inte att smälla heller...:)
      Ja, denna gången blev det riktigt spännande... not!
      Klart man vågar sätta oss vi ert bord, vi lovar att inte ta med tumstocken när vi svänger förbi, du har väl en hemma:) ?

      Detsamma till dej.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!