fredag 1 juni 2012

Bellini, champagnecocktail nummer tre.

Vi har nu nått fram till den sista champagnecocktailen som vi provade sist det vankades bubbel i köket.
Detta är nog en av de mest kända varianterna, Bellini, uppfunnen av ägaren till Harry's bar i Venedig, Giuseppe Cipriani. Egentligen ska en Bellini blandas på en puré av vita persikor och Prosecco om allt ska vara rätt. Men när det inte finns vita persikor att få tag på så går det utmärkt att köra konserverade persikor i en mixer och blanda Bellinin på.


Bellini 1 glas
1/3 persikopuré, vi körde konserverade 2 persikohalvor i en mixer
2/3 champagne eller mousserande vin
Häll först puré i ett champagneglas och fyll därefter upp med champagnen.
Rör lite försiktigt innan serveringen.

Ett alldeles ypperligt sätt att fira in helgen på, det är juni och sommaren startar i dag enligt almanackan - härligt! Vi packar ihop vårt kök över helgen och drar norröver, in i de djupaste mörka Småländska skogarna beger vi oss. Där ska vi träffa vänner som vi aldrig träffat för ( jo en har vi faktiskt träffat innan), vänner som vi ändå har daglig kontakt med och som det känns som att vi känt hur länge som helst! Behöver vi säga att det ska bli så spännande!!!!

Ha nu en riktigt skön helg alla, ät och drick gott och koppla av!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

15 kommentarer:

  1. Ja, champagne är nog det bäst jag vet! Denna drink går verkligen inte av för hackor:-)

    Låter som en spännande belg ni har framför er!

    SvaraRadera
  2. Kanske blir det något liknande i morgon? Oj, vad gott det låter!

    Först tänkte jag att "nej, nu skrev de nog fel, vaddå norrut?!" innan jag kom på var ni befinner er i detta avlånga land. Jag ska transportera mig söderut! Det låter mer exotiskt, ha :-)

    Ses - och försök sova gott! Här är klockan ställd på 06.30. zzzzzzzzzzzzzz

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Den mest konstiga champagnedrink jag druckit var en drink vi hittade i en tidning där man skulle blanda en mörk porteröl med skumpa. Kan låta helt galet men det var faktiskt riktigt häftig smak:) Den här låter nog ändå lite godare än den;)
    Vad kul att ni kommer till småland, själv kunde jag inte vara med den här gången på den härliga bloggträffen, det hade varit så himla kul att träffa er alla men det får bli nästa gång, för jag hoppas verkligen det blir en nästa gång:)Hälsa!!!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hoppas ni får en fin vistelse i småland!

    SvaraRadera
  5. Ni är väl på väg redan, men jag önskar er ändå en lyckad träff i mina gamla hemtrakter!

    SvaraRadera
  6. och bjuda på champagne drinkar?? Ha det underbart!!

    SvaraRadera
  7. När vi var i Danmark passade jag på att köpa lite mousserande vin så jag får väl passa på att prova på era goda drinkar!

    SvaraRadera
  8. Min favorit champagnedrink!

    Trevlig helg // Lena

    SvaraRadera
  9. hoppas ni har det riktigt trevligt på matbloggsträffen, ser fram emot att läsa och få se bilder från era upplevelser sen när helgen är över :)

    SvaraRadera
  10. Jag vill flytta hem till er! Jag kan bo under trappan, som Harry Potter : )

    Ni lagar så ljuvlig mat, och läsningen av er blogg är berusning nog.

    SvaraRadera
  11. Åh, jag önskar verkligen att jag hade kunnat hänga med er alla den här helgen, det hade varit super!

    SvaraRadera
  12. Den här drinken låter ljuvlig! Bra sätt att inleda sommaren på....nu när vädret trilskas lite! ;)

    Bloggträff eller? Ha en skön helg! :)

    SvaraRadera
  13. ÅH bellinis är ju en otroligt god drink och perfekt till sommaren! En sån ska jag dricka så fort bebis är född :D
    Såg förresten att ni varit på matbloggträff hos Amy, gud så roligt!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!