tisdag 6 november 2012

Te, te, någon som vill ha te?

Aldrig har vi väl hört så många som är julsugna så här tidigt på året förut! Hur är det för er, har ni också börjat känna av jullängtan redan? Vi måste faktiskt erkänna att vi själva också redan har funderat, spånat och planerat lite inför julen och vad som ska stå på julabordet. Lite nya sillinläggningar har vi pratat om, vi ska få till lite mer bakning och godis detta året, så klart blir det lite charkuterier med julanknytning och som om detta inte räcker så ska vi äntligen få smaka på Sveriges förmodligen mest omtalade glögg:)

Puh... vi blir nästan lite trötta bara av att se det så här, men det är ett kärt nöje för oss båda och inget står ju skrivet i sten - är det något vi plötsligt inte känner för så hoppar vi över det:) Man ska ju inte göra bara för att "det ska så vara", glädjen måste vara med och det får inte kännas som ett tvång.


Undertiden vi brainstormar, letar recept och idéer så sippar vi lite te som Anki köpte med hem från senaste besöket hos Malin i hälsokostaffären. Teet kommer från Yogi och det är en julmix med 12 olika sorters smaker, vissa med väldigt trevliga namn som t.ex Heartwarming, Bright mood och Bedtime.
Lakrits, choklad och Sweet chili är några av smakerna i påsarna och hitintills har vi inte fiskat upp någon som vi inte gillat. Så är ni julsugna tedrickare så kan vi absolut rekommendera lite julteer för att få till lite julkänsla redan nu!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

26 kommentarer:

  1. Vilken kombo! Sweet chili i te låter coolt som tusan! Och fy vad duktiga ni är som planerar alle redan! Själv hoppas jag fortfarande på att sommaren ska komma haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den återkommer så fort den besökt Gran Canaria en sväng:)

      Radera
  2. Jag kan bara hålla med: i år har alla börjat prata jul redan! Och jag är en av dem. Har tittat ut en del nya julsaker jag skulle vilja ha (men absolut inte behöver, har kartongvis i förrådet...)och längtar efter glöggtiden (men ska INTE tjuvstarta före 1:e advent!). Kanske är det ljuset och myset vi längtar lite extra efter i år efter sommaren som inte gav så mycket sådant?

    Tesugen? Jajamensam! :-) Frossar i olika vita och gröna teer - GOTT!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där ja, fler jultossingar:) Härligt att du fortfarande håller på 1:e advent principen!

      Du ska absolut prova denna, minns ju att du gillade lakritsteet.

      Radera
  3. Längtar allt till jul, nu när det är julskyltning överallt :-), funderar just på vilket julgodis jag skall göra i år och julbak, detta är funderar jag på att baka mandelmusslor och göra saffranspannkaka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det är en hel del affärer som tjuvstartat tidigt i år. Saffranspannkaka låter oerhört gott, det ser vi fram mot.

      Radera
  4. Yogi te är väldigt gott!! så många goda smaker och smakerna framhävs verkligen tycker jag, annat än "Lipton"". Får gå ner i hälsokosten och köpa lite Yogi te igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, finns en hel massa goda smaker.

      Radera
  5. Det låter som en tepaket för mig! Bedtime - gör mig trött redan av att tänka på det. Och lakrits, mums!

    Jag är också tidig i år. Julkorten är på gång och helgerna fram till jul är intecknade med matlagning i flock, julgodistillverkning, glöggmingel m.m. Det känns rätt bra. Första advent åker vi till Skåne och vilar ut en helg. Hotell och relax gör susen så här års! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Try it, you'll like it:)
      Visst känns det konstigt nog bra att det är så, hoppas bara det håller i sej fram till det är dags att fira jul. Låter riktigt härligt med en relaxhelg, kanske något att fundera på...

      Radera
  6. Yogis teer är alltid goda!! Har ett annat favoritmärke med, "Clipper" som har mycket goda smaker, just nu dricker jag en blandning av apelsin/kokos - låter kanske inget vidare men är jättegott! Det vita hallonteet är också kanon.
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Apelsin/kokos låter som en god blandning - lite sommarlängtan nästan.

      Radera
  7. Jag tar gärna en kopp varmt te! Har varit och tränat och sedan stått vid sidan av fotbollsplanen tills dottern tränat klart, brrrr så ruggigt! Tur att jag också drabbats av julfeber och bakat pepparkaksmuffins. Får bli en med en kopp te, kalkstensdrömmar blir det här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, då är det stort behov av varmt te när man fryser så ända in i märgen. Och extra gott smakar det.
      Kalkstensdrömmar... what?

      Radera
  8. Ja och nej! Visst är det mysigt med jul men väntar liiiite till.
    Det teet tror jag fanns förra året också. Är ingen stor tedrickare men tänkte köpt det till min mamma som dricker några koppar per dag. Underbara namn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det tidigt, kanske det ligger något i det Malin skriver om att sommaren var kort och mörkare än vanligt...
      Man kan nästan köpa teer bara för de fina namnen ibland:)

      Radera
  9. Kalla mig joy kill eller party pooper men julen eggar mig inte särskilt mycket alls. Jag lagar ingen julmat, det gör mamma och jag uppskattar det och njuter av det. Så matmässigt triggar det inte speciellt hos mig när julen nalkar sig. Blir bara stressad och trött av alla juliga recept överallt... Men jag skulle ju inte vara sån, ingen jul-killer :-) Unnar verkligen alla att njuta av det redan nu och längre fram så ska jag inte säga mer om det nu.

    Däremot eggas jag av te med lakritssmak! Har jag aldrig hört talas om innan. Oj, en sån kopp skulle sitta fint nu...

    Kram x 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart du ska vara, känner man inte för det så gör man inte, basta! Alla är vi olika och det ska vi få vara, Anki var precis likadan förut men Håkan har smittat av sej:) Vi ska försöka att inte trötta ut dej alldeles förmycket, men dagens (onsdag) inlägg kanske du ska hoppa över då...

      Lakritste är supergott, det ska du absolut testa!

      Kramar

      Radera
  10. Att jag längtar efter julen vet ni ju redan ;) Yogis te har jag baa hört gott om, måste svänga förbi hälsokosten och införskaffa dessa, så söta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det gör vi:) Tycker absolut du ska stilla lite av längtan med gott te, hopas du gillar det!

      Radera
  11. Jag älskar Yogitea, kul med en sådan edition! Favoriten är lakritssmak för både mig och maken.

    Vet inte om vi är så mycket för julen men det är mysigt med tända ljud och vit snö utanför husknuten och lite varm glögg säger vi inte heller nej till! ;) Kram fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det god den där lakritsen, verkar vara mångas favorit.

      Snö tackar vi absolut inte nej till, i alla fall inte över julen. Sen kan det vara tycker herr cyklist:)

      Kramar till dej.

      Radera
  12. Ja, visst är julen redan i tankarna och affärerna är fyllda med julsaker! Jag hörde på helgen även julsång spelas i en affär, då kändes det nog lite för tidigt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, här är det juligt i flera affärer också, IKEA ska vi inte snacka om... Men julsånger - nej där går faktiskt vår gräns också!

      Radera
  13. jag får väl erkänna att jag också börjat planera lite i huvudet hur jag ska julpynta här hemma, men annars känner jag mest att tiden gått så fort de senaste veckorna så jag förstår inte hur jag ska hinna med julklappsköp och sånt. men det finns ju alltid internetshopping :)

    sweet chili-te låter ju onekligen spännande måste jag säga! och olika sorters julte ska svärmor komma hit med i helgen, det är fint att ha en svärmor med te-affär när man är te-oholic ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan absolut förstå att tiden hemma hos er går extra fort nu, med en liten nyfödd tjej! Du får väl skicka ut Jimmie på shoppingtur med en lista i handen:)

      Extra fint om svärmodern även langar hem lite te:)

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!