söndag 30 juni 2013

Veckans underlättare

Söndagen är här go vänner, och det är dags för veckans underlättare att ta plats och bjuda er på några goda menytips för vecka 27. Vi blandar hej vilt från arkivet och serverar allt från vegetariska råbiffar och pajer till skånsk och svensk husmanskost!
Recepten hittar du enkelt genom att klicka på de maträtter som du blir sugen på, smart eller hur? Allt som allt  så är ni alltså 7 klick ifrån Mårtenssons smarriga vecka:)


En skåning för inleda veckan när vi bjuder på skånsk äggakaga, här serveras den alltid med kallrökt fläsk och rårörda lingon.
Tisdagen blir vegetarisk med rödbetsbiffar på tallrikarna, extra gott med getost till.
Så kommer lillelördagen och då blir det lite festligare med Jamies italienska tonfisk.
En kasslerpaj kan väl passa fint på torsdagen, där söt melon och ananas bryter sältan från köttet.
På fredag står det egenhändigt gjorda hamburgare, numera mer kända som hemburgare, på menyn.
Lördagen innebär födelsedag i köket och då kan det passa gott med en god jordgubbsefterrätt, kanske en jordgubbspaj eller någon av alla de andra smaskiga förslagen...
En variation av en gammal klassiker a'la långkok klämmer vi in på söndagen, vi kokar dillkött på kycklingfilé. Snabbt, enkelt och framförallt vansinnigt gott!

En mulen och lite regnig söndag har vi här i vår stad, men det hindrar inte oss från vår inplanerade fläderblomsjakt! Väder och kläder, ni vet... Igår hade vi däremot en helt otrolig makalös tumme med den stora lampan på himlen. Vi hade ju besök av Erika och hennes nyblivna sambo J och lagom till både vår guidade stadstur och vårt restaurangbesök bröt solen genom molnen och stoppade regnet. Vad är det man säger... "troll har tur"?
Hur som haver så hade vi en fantastiskt trevlig dag i deras sällskap, vi åt och drack gott, skrattade och filosoferade över livet tillsammans. Med andra ord en angenäm lördag!

Men nu beväpnar vi oss med saxar, drar på galonkläderna och pedalar ut i skogen i jakt på ljuvligt doftande blomsterklasar. Här ska det saftas, syltas och läggas in:)
Vi önskar er alla en riktigt skön vecka, ta hand om varandra och njut - även om det blir lite blött ibland!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

9 kommentarer:

  1. Cykla försiktigt! Låter som ni hade en fin lördag tillsammans med Erika och J. Kram

    SvaraRadera
  2. Så himla många mumsiga förslag! Jordgubbspajen såg förförsikt god ut! :-) Hoppas ni får en härlig matvecka. :-)

    SvaraRadera
  3. God fläderjakt önskar jag er! De kan vara luriga de där små söta blommorna...
    Men värt varenda cykelrunda!

    Låter som ni hade en toppenkväll med Erika och sambon - såna man lever länge på. Kram!

    ps. Dillkött - måååste jag göra snart.

    SvaraRadera
  4. Oj, så mycket gott ni bjuder på för kommande vecka. Rödbetsbiffar har jag fortfarande inte testat. Ska testa lite andra biffar först men kanske till hösten... vi får se :) Förstår att ni hade en trevlig träff igår, så roligt. Önskar er en fin kommande vecka, kramar!

    SvaraRadera
  5. Massa bra tips i vanlig ordning! Jag blir allra mest sugen på jordgubbarna uppe till vänster, men de får mn väl inte äta hela veckan klart ;) Kasslerpajen låter också som något i min smak!

    Nu drar vi ut på tiger... Öh, fläderjakt!

    SvaraRadera
  6. Rödbetsbiffarna verkar extra spännande de vill jag testa:)
    Kul att träffa Erica :)

    SvaraRadera
  7. Här är det trist väder just nu, och helgen har mest inneburit... ösregn. Buhu. Hoppas fläderjakten går bra, önskar så jag hade mitt kök uppackat så jag hade kunnat göra lite saft! Kram!

    SvaraRadera
  8. Jordgubbspajen, den hade jag ju lagt på min att göra-lista men den hade fallit bort i glömskan. Tack för att ni påminde! Nu åker den upp på listan igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanon, då är vi kanske inte helt ute och cyklar med veckomenyn då... :) Hoppas den ska falla dej i smaken!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!