torsdag 18 juli 2013

International Street Market i stan.

Nu är snart helgen här igen kära läsare och vi hoppas att ni har det riktigt bra i den heta sommarvärmen och att ni passar på att njuta och ladda ert D-vitaminlager inför kommande årstid!
Bilder från vårt besök på Street Market som just nu belägrar Österportstorg i Ystad var utlovat och då är det väl bäst att vi bjuder på dom:) Kvalitén på fotona är lite comsi comsa, eftersom vi tagit dom med vår telefon och vår lilla resekamera, men det hoppas vi att ni har överseende med.

International Street Market är alltså en slags matmarknad med mat och annat smått och gott från 15 olika länder som reser runt lite här och var. Det fanns allt från godis till blommigt porslin, kamelburgare till blommor och det var bara att promenera runt och insupa alla dofter och intryck!

Korvar fanns det i massevis och ostdisken var inte klen den heller (fast när vi såg översvämningen av flugor så avstod vi faktiskt att shoppa)
Spanien bjöd på olika varianter av Paella och från Frankrike fanns det både gryta och crepes.

                           Vart hittar man då herr Mårtensson oftast på tillställningar som denna? 


Med näsetippen bland charkuterierna så klart, och även om alla idéer för nya smaksättningar är välkomna så är väl inte blåbärskorv något ni kommer att få se här i köket... 
Någon måtta på experimentlustan får det vara:)

Många färgglada deltagare på marknaden, fudgen till höger fanns i en otrolig mängd variationer och smakar det så kostar det... 300 kronor kilot. Men det var svårt att motstå så några bitar fick hänga med hem. 

7 anledningar till varför du ska äta känguru, men att den goda smaken kommer på sista plats är kanske lite oroväckande? Var man inte sugen på känguru så fanns det även kamel och krokodil på menyn. 

I havet av underbara blommor fann vi denna salvia som verkligen gjorde skäl för sitt namn, blommorna såg verkligen ut som knallröda läppar! Blommorna var överraskande billiga i jämförelse med allt det andra och det är vid tillfällen som dessa vi önskar att vi hade en liten plätt där vi kunde odla lite. 

Så, hade vi något med oss hem eller? Ja, ni som hänger i vårt Facebook-kök vet redan att det blev kaffe på balkongen här hemma och att vi till det mumsade på varma churros, "sytt o gutt" som vi säger här nere!


Och så dom där fudgebitarna då, giftiga färger som bara den. Citronkokos, citron/ingefära, lakrits, whisky och så den lila som skulle smaka salmiak. Goda? Nope! Alldeles för söta och ingen vidare smak av det som de skulle smaka, tyckte vi i alla fall. Lakritsen smakade faktiskt inte någonting alls, totalt smaklös eller "tuda rett ud". Salmiak hade en antydan av lakritssmak, och de två citronvarianterna var de som smakade mest och bäst. Whiskybiten är Håkan övertygad att de smaksatt med "den smakrika whiskyn Statesman":)


Har ni möjlighet att besöka marknaden så tycker vi absolut att ni ska göra det, mycket att prova på och många roliga idéer kan man få till egen matlagning. Men ska ni handa så ta med er den stora börsen, för det är en hel del som kostar en hel del...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Jag gillar att gå runt på sådana marknader, just för att få inspiration och kanske smaka lite här och där på något :) Önskar er en fin helg, här väntar vi på att svärmor skall anlända. Kram

  SvaraRadera
 2. Spännande. Faktiskt har jag grillat känguru för några sommar sedan. Smakade inte egentligen så mycket. Pyntonorm stod också på menyn den kvällen, det var en häftig upplevelse. Och smakar det så kostar det ja, ibland så smakar det inte men kostar ändå av någon underlig anledning.
  Ha det fint i helgen:)
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Oh, det var inte bara churros som fanns på marknaden! Så mycket gott! Där hade jag gärna strosat omkring med en stooor plånbok.

  SvaraRadera
 4. Är det denna som varit på besök i Malmö med?

  Fudgen såg ju riktigt skrällig ut, hemska färger. Men tycker även 'bra' fudge är för söt - inte min grej.

  Kram på er i värmen!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!