onsdag 26 augusti 2015

Pesto till pasta och flera goda tillbehör!

Eller ska vi kanske istället kalla dagens recept precis vad det är, nämligen en pasta caprese! För det var nämligen när vi satt och mumsade i oss den italienska salladen med mozzarella, basilika och tomater, som fru M plötsligt fick en snilleblixt. Varför inte försöka föra samman caprese och pasta, presentera dom för varandra och se om ljuv musik uppstår?
Tänkt, sagt och gjort, några veckor senare (förra veckan för att vara mer exakt) stod detta synnerligen trevliga par på vårt matbord och det visade sej att dom hade ett äktenskapstycke i klass med Victoria och Daniel *!


Under tiden som middagsfunderingarna och middagen växte fram så kom vi fram till att det bästa sättet att fixa till det hela var förmodligen att göra en pesto av basilikan och sedan servera den till pastan, tillsammans med osten och tomaterna. Vi var nämligen lite oroliga att det skulle bli för torrt annars och en torr pastarätt ville vi inte ha, sås ska det vara (sås och skåningar, ni vet) Så istället för att blanda samman caprese och servera den till pastan, kan man väl säga att vi serverade en demonterad sallad som man sedan själv fick plocka ihop på mattallriken. 
Vi valde att även blanda in parmaskinka i daten och det hela blev en riktig fullträff, om vi får säga det själva! För att ta till ett gammalt, kärt uttryck "Det satt som en krocketklubba på smalbenet!"

Finfina ingredienser! 

Pesto med mandel
½ kruka färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor, hackad
½ dl sötmandel
½ citron, rivet skal
1-1½ dl rapsolja, gärna med smak av citron
1 dl parmesanost eller västerbottensost
salt och svartpeppar
Kör basilikablad, vitlök och mandel i en mixer.
Blanda ner citronskal, olja och ost och mixa snabbt samman.
Smaka av med salt och peppar.
Peston håller i en burk med tättslutande lock, i kylen ca 1 vecka.

Nykokt pasta, vi kör med svart bönpasta, med tillbehören parmaskinka, mozzarella, pesto och tomatklyftor serverade vid sidan om på fat. 
Så smidigt så, bara att ta vad och hur mycket man vill ha!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

* Varför just Victoria och Daniel? Jo för att när vi googlade på äktenskapstycke för skojs skull så var det bilder på dom som helt klart var i majoritet, det är tydligen ett par som verkligen har äktenskapstycke och helt utklassar alla oss andra:)

6 kommentarer:

  1. Wow! Låter, och ser, supergott ut. Särskilt för en capreseälskare!
    //Kejs

    SvaraRadera
  2. Svart bönpasta och hemgjord pesto mmmm! Har testat en annan bönpasta och vad ska man säga... är helt såld alltså! Tack för er fina kommentar inne hos mig, blir så glad. Hoppas jag kan komma igen nu och blogga lite mer aktivt. Stor kram på er båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den där bönpastan är otroligt bra, det är det enda som vi har här hemma numera. Ja du Amy, det hoppas vi också:):) Stor kram till dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!