söndag 6 september 2015

Veckans middagstips

Börjar vegetariskt och slutar nybakat, gör höstens första veckomatsedel här i Mårtenssons kök. Både måndagsgratängen och torsdagslådan tyckte vi passade extra bra nu när skördesäsongen är här, perfekt när man vill tänka säsongsanpassat. Lördagslaxen är en av våra favoriter som vi gärna kör i repris när fantasin tryter och vi är sugna på fisk.
Så utan att orda mer om tipsen tar vi och dyker rakt ner bland dom:

Måndag: Sötpotatisgratäng, passar både som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör. Torsdag: Korvlåda med grönsaker och ägg, allt i en form.

Fredag: Fira helg med en god romdrink med Loka Crush kanske? 

Lördag: Festa till det med laxfiléer fyllda med kräftstjärtar och servera med en dillsås

Söndag; Dinkelscones till frukost, glöm bara inte att pensla formarna:) 

I går tog vi en tur till Kåsebergaodlingen som ligger ungefär 1½ mil öster om Ystad, en gårdshandel som varit igång sedan 1954 och som faktiskt var en av de första uttalat giftfria odlingarna i Sverige. Detta var första gången vi besökte deras gårdsbutik och vi kan väl säga som så att vi blev verkligen inte besvikna, varken på deras utbud eller priser.
Eftersom utflykten skedde i värsta ösregn fick kameran bli hemma, men en bild på våra inköp bjuder vi gärna på:


I påsarna med hem hade vi bland annat plommontomater, spännande päron, rödbetor, brysselkål, paprikor och en hel massa andra godsaker. Brysselkålen hamnade i våra magar redan på kvällen tillsammans med ankbröst och björnbärssås, rödbetorna åker samma väg tillsammans med getost ikväll är det tänkt.
På väg hem från grönsaksshoppingen svängde vi in om på Olof Viktors för en eftermiddagsfika, mest för att hålla balansen mellan nyttigheter och sötsaker:)
Fast när vi tänker efter så blev det ju nyttigt på kakfronten också, morotskaka innehåller väl nästan bara morötter eller?

Ha en fortsatt skön söndag allesammans, och en alla tiders fin vecka önskar vi er också!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!