söndag 11 oktober 2015

Veckans matsedel

Då är det dags för en ny veckomeny att se dagens ljus och den kommer denna gången med några dagar att fira och uppmärksamma lite extra, mest som en liten rolig grej. Fira kan man väl aldrig göra för mycket om ni frågar oss och krävs det inte mer än måltid, ja då är vi ju inte svåra!

Visste ni att det finns i princip en dag för att uppmärksamma och fira allt och lite till, hela året om? Som om det inte räckte med kanelbullensdag eller fettisdagen så uppmärksammas även sånt som slarvigheten och musarmar! Jodå, det är helt sant, de har sina speciella dagar även dom hur konstigt det än låter:)  Men i vårt kök ägnar vi ju oss mest åt mat och inte åt att krama bibliotekarier, därför tänkte vi koncentrera oss på räkmackan, fetaosten och chokladmuffinsen som alla tre har sin egen dag vecka 42.
Så varsågoda, vi börjar med en meatless monday:Onsdag: Räkmackans dag och vad passar väl då bättre än en räkmacka

Torsdag: Så är det dags för fetaostens dag och osten lägger vi på en omelett tillsammans med tomater, basilika och annat gott. Svårare än så behöver det inte vara att fira något:) Söndag: Chokladmuffinsdagen passar väl finfint att fira med kärleksmuffins, 
gluten- och laktosfria så att alla kan vara med på festligheterna! 

I dag blir det ingen svampplockningstur för omväxlings skull, det har vi ju ägnat oss åt de tre senaste söndagarna med lyckat resultat, för den tog vi oss redan igår. Vi hade en rejäl mängd brunsopp med hem även denna gången, men huga så torrt det var i markerna, det var nästan som att plocka redan torkad svamp. 
I dag blir det istället en liten söndagsutflykt och ett kärt återseende med Maibritt på Agnehill för att kolla in lite av alla nyheterna hon fått hem. 
Mat ska vi ju naturligtvis laga till, det står plattfisk med remouladsås, päror och allehanda andra godsaker på menyn - känns som ett perfekt komplement till besöket hos vår favoritdanska:) 
Hur har ni tänkt avsluta er helg? 

En riktigt fin och skön söndag till er alla, må solen lysa från himlen och maten smaka smaskens! 
Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Vilken ljuvlig matsedel. Soppan kommer jag skriva upp till nästa veckas matsedel. Ha en fin vecka! Kram

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!