söndag 28 februari 2016

Veckomatsedel

Snart är det dags för oss alla att stämpla in i en ny månad och, HURRA, en ny årstid! Mars är på ingång och med sej har den våren i sin hand och det känns som att längtan är starkare i år än vi kan minnas att den varit förr. Vi blev till och med saliga över vårblommorna vi såg på vår skogspromenad igår, alla vita snödroppar och gula vintergäck är mer än välkomna att lysa upp grådasket!

Kanske kan även veckans middagstips lysa upp lite, vi har stoppat in en del extra färggranna förslag denna veckan. De illorangea linsbiffarna, den röda kycklingsoppan och det prickiga riset kanske kan pigga upp vardagen och till helgen gör kanske rödbetsquinoan och drinken sitt till?
Så kolla genom våra förslag, använd menyn rakt av eller plocka ut godbitarna, kika genom era matförråd och ge er sedan iväg för att komplettera så har ni veckans middagar klara!

Måndag:  Vegetariska linsbiffar kryddade med bland annat mynta, vitlök och chili.

Tisdag: Senapsmarinerad torsk som paneras och steks, lättlagad vardagsmiddag!

Onsdag:  Kycklingsoppa med rökt fläsk, tomater och rotfrukter


Fredag: Vi skålar in helgen i en härligt röd drink med tranbärsjuice och vaniljvodka.

Vi lovar att det låter så mycket mer avancerat än vad det egentligen är! 

Söndag: Nybakade dinkelscones till frukost är väl aldrig fel. 
I dessa hittar du torkade tranbär och du bakar dom, och äter dom, i ett nafs! 

Helgen har varit av det extra trevliga slaget för våra del minsann, vi har både firat en 30-årsdag och en schlagervinst! I fredags var vi i Malmö för att äntligen bjuda bästa syrrasonen Freddy på hans födelsedagsmiddag på restaurang Bastard, ett ställe som vi alla tre haft på önskelistan en längre tid. Halleda så nöjda vi blev, det var en matupplevelse utöver det vanliga och vi ska försöka få till ett alldeles eget Bastardinlägg under veckan med lite bilder med hjälp av Freddy.
I går satt vi ( och resten av stan förmodligen) klistrade framför tv-rutan för att följa Ystadpågen Frans i schlagerfestivalen (eller Mellon som det tydligen heter). Låten var verkligen helt och hållet i vår smak och vi blev så glada över att den gick vidare, heja heja!

En riktigt skön söndag och en alla tiders fin vecka önskar vi er alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Guuud va gott!!! Speciellt dinkelsconesen, det måste jag testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att höra att du hittade något du tyckte om!

   Radera
 2. Linsbiffarna och dinkelsconesen såg inte dumma ut :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du också föll för några av förslagen!

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!