söndag 15 maj 2016

Veckans matsedel

Söndagshälsningar till er alla, hur har ni det där ute runt klotet? Är ni redo och färdiga för sju matiga tips för den nya matveckan som snart gör entré?
Vi har som vanligt tagit en runda in i receptarkivet för att damma av gamla godingar att återanvända på veckans matsedel, en ganska så färggrann meny lyckades vi få till denna gången. Orangea sötpotatisbiffar, varm tomatsallad och provensalsk strömmingslåda hjälper till att måla veckan i riktigt glada färger.
Söndagsavslutningen på veckan blir även denna veckan en rabarberpaj, denna gången med den lite annorlunda ingrediensen ananas. Och även om den kanske inte ser så färgglad ut så tro oss, kombinationen gör en glad i hela munnen och magen:

Måndag: Sötpotatisbiffar som passar både som vegetariska burgare eller till en smarrig nudelsallad.

Tisdag: Sill provencale, en härligt färggrann allt-i-ett-låda fylld med grönsaker och så sill, så klart:) 

Onsdag: Lillelördagen bjuder på pasta med kyckling och ädelostsås 


halligalligott och perfekt snabbfixat för en fredagskväll. 

Lördag: En liten festlig start på lördagsmiddagen kan en lax och räkbakelse bjuda på. 

Söndag: En lite annorlunda och fantastiskt smarrig smakkombination hittar vi i denna 

Hur gick det igår, överlevde ni Eurovisionsskrällen eller höll ni er så långt från festivalen som det bara gick? Vann rätt låt?!
Vi tittade faktiskt, för ovanlighetens skull, på hela tjotabaletten under livliga diskussioner om allt från kläder och scenshow till låtar och länder. Största anledningen till att vi detta året satt bänkade var ju naturligtvis stans stolthet, the one and only Frans - vilken kille! Och vilken bra låt, så klart att vi båda höll tummarna för den. Men sen gick åsikterna helt och hållet isär för vår del, Anki gillade Australien, Spanien och Cypern medan Håkan höll på Malta och Ryssland, men Ukrainas bidra föll ingen av oss på läppen...
Nej överens är vi inte alltid och det är väl tur, det hade förmodligen blivit väldigt enahanda och slätstruket i köket annars:)

Överens är vi dock om att vi båda önskar en fin avslutning på helgen och en kanoners bra ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

5 kommentarer:

 1. Vi har faktiskt både rabarber och ananas hemma så vi hade kunnat göra pajen men herr W befinner sig på söndagskvällsjobb så pajen får bli en annan gång. Den låter dock mycket god och spännande!
  Ja, den där Eurovisionen hann vi hem och se omröstningen på och vi håller med om att Frans gjorde bra ifrån sig, vi gillar hans stil och äkthet. Däremot satt vi båda som frågetecken när det stod klart vem som vann. Så visst kan man diskutera om rätt låt vann ett bra tag framöver men det gör nog ingen skillnad. Någon direkt favorit hade vi inte mer än att Rysslands bidrag tilltalade oss.
  Ha en skön söndagskväll goingar, kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra att den sparas, den som spar han har - eller hur? ;) Då var ni formade som vi, hur gick det till liksom??
   Kramar till er!

   Radera
 2. Vad spännande att kombinera ananas och rabarber, har jag aldrig gjort. Vi tittade dagen efter på Eurovisionen, spolade oss fram genom låtarna :) Finland kom inte till final detta år. Kram och ha en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt med nya kombinationer, omväxling förnöjer ju:)
   Nej vi saknade alla de andra nordiska länderna, vart blev dom av? Vi ser ju inte delfinalerna innan så vi visste inte ens om att de inte deltog i finalen:(
   Tack, kram på dej

   Radera
 3. Gillar tyvärr inte Sveriges bidrag. Men Australien och Cypern hejade jag på :)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!