tisdag 7 juni 2016

Ugnsstekta rädisor

Idag ska ni få ett av de enklaste recepten med det godaste resultatet man kan föreställa sej, det kräver nästintill inget jobb alls och vi vågar nästan påstå att det är omöjligt att misslyckas. Ja så vida men inte glömmer bort tiden i ugnen... och visst - det är ju en fördel om man gillar rädisor också. Faktiskt så är det en absolut nödvändighet, när vi tänker efter:) 


Ugnsrostade rädisor är det vi talar om, har ni provat det? Jisses så gott det är! Själv har vi inte lyckats komma på tanken att hotta in de små röda juvelerna i ugnen, att pickla rädisor har vi gjort men servera varma rädisor? Nej äras den som äras bör och i detta fallet är det Nigella som ska hedras. 
Vi följde hennes senaste matlagningsserie, "Simply Nigella" på tv tidigt i våras och där snappade vi uppe en del finfina trix för köksregionen, ni minns kanske grillade lammskivor med avokadosallad

I blocket vi har liggande på soffbordet och i köket* plitade vi snabbt ner tipset om de ugnsrostade rädisorna och därefter har vi lagat till det mer än en gång, det om något är väl ett bra betyg! Smaken förändras och går från pepprig till lite sötare och de blir nästan karamelliserade, perfekt som tillbehör till både fisk, kött och kyckling - ja vegetariskt också!

Ugnsbakade rädisor
1 knippe rädisor
2 msk olja
salt och svartpeppar
eventuellt en skvätt citronsaft
Skär bort blasten på rädisorna, skölj och halvera dom
Lägg rädisorna i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt och lite peppar, blanda runt.
Stek/baka/rosta rädisorna mitt i ugnen på 225 grader 10-15 minuter, de ska ha lite färg i kanterna när dom är färdiga. 
Ta ut och servera, pressa gärna lite citronsaft över .


* att ha ett block i köket när det lagas mat är ett alla tiders tips, från oss till er. Hur många gånger vi glömt bort mängder eller ingredienser vi använt när vi varit i skapartagen vill vi inte ens tänka på, men efter att "The Black Book" inköptes händer det nästan aldrig!
Ett block vid tvn är också bra att ha, perfekt till de tillfällen när man tänker "vilken spännande/rolig idé", bara för att sedan riva sej i håret och undra "vad och hur tusan gjorde dom nu...  !"
Så skriv ner och riv ej ditt hår mer:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. Det här var ett spännande recept, tack för att ni delar med er. Jag har också alltid ett block med mig i köket, så praktiskt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, ja vi tyckte också att det var för spännande för att inte provas:)
   Kram på dej!

   Radera
 2. Oj, spännande! Har aldrig hört talas om det innan så det måste såklart provas! Wohooo! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej för vår del var det likadant, och absolut att du ska testa!
   Kram på dej!

   Radera
 3. Jamen det måste testas för jag har bara sett det men inte smakat, potatiskakan med västerbotten skrivs också upp på "todolistan"
  Tack för tips och ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lite så Karin, varsågod - det står vi så gärna till tjänst med, hopaps det gillas!
   En fin helg till dej också,
   kram på dej

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!