söndag 7 augusti 2016

Veckans matsedel

Hej söndag, nu är vi här igen med svaret på en av de mest vanliga frågorna som människan ställer, "Vad ska vi ha till middag"? Och tänk då kommer vi här som räddande änglar med en hel massa goda svar till er idag, då det är dags för ännu en veckomatsedel att se dagens ljus.
Det blev en matsedel med många härliga färger, från röd rödbetssoppa och kräftor till blåbärsblå paj och saffransgul mozzarella, en färgglad vecka med andra ord. Varsågoda och dyk rakt ner bland härligheterna:

Måndag: Kycklingfilé fylld med salami och till det ljuvligt saffransmarinerad mozzarella

Tisdag: En av de allra godaste sillmiddagarna vi gjort är Roslagslåda där ansjovis och chilisås är med och sätter smak på rätten.

Onsdag: Rödbetssoppa med tomater i, färgchock både på vägen in och ut!

Torsdag: Blåbären är i säsong och då kan man göra en blåbärspaj med limemarinerade blåbär och servera med världens godaste vaniljvisp.

Fredag: Sallad Nicoise med färsk tonfisk, löst kokta ägg och en härligt salt dressing.

Lördag: Är du sugen på att sörpla på kräftor finns det inget som slår en egengjord ny kräftlag.

Söndag: Grillade fläskkotletter med grönsaksspett och kall sås med västerbottensost och rosépeppar.

Fredagens utflyktsdag var alla tiders härlig, vi började på köttaffären i Tolånga och avslutade med kakinköp på Olof Victors, däremellan hamnade vi bland annat på Kiviks Musteri och ett helt fantastiskt litet korvcafé i Gladsax. Jodå ni läste rätt, ett korvcafé - hur häftigt låter inte det? Så klart vi var tvungna att stanna på Lönebostället, korvmakaren Mr. Mårtenssons kan ju bara inte köra förbi en så lockande skylt! Korven görs inte på caféet dock, men dom gör egen senap till korven och sen lagas färskkorv till efter gästens behag. Ett ställe att besöka för er som är ute på vägarna på Österlen och kör, absolut!

Semestern går nu in på slutspurten för Mårtenssons, i morgon skräller det åter igen till i väckarklockan och det är dags att börja passa tider igen och livet i sus och dus ersätts av lite med fasta rutiner igen. Inget ont i det, men semester är ju ändå semester...:) Men med tanke på hur snabbt tiden rusar förbi så är det ju snart helg igen, eller hur? :)

Ha en riktigt bra vecka allihopa, med eller utan semester, så ses vi snart igen med nya friska mat-tag!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!