söndag 14 augusti 2016

Veckans matsedel

Söndagen är här, en ny vecka väntar och planeringen inför den har tagit fart och så klart ska ju även smaklökarna frestas då, eller hur? Denna veckan bjuder vi på allt från frukosttips och raggare till kycklinggryta och kräftpaj, vi hoppas att ni hittar några russin i kakan att plocka ut.

Måndag: Björnbären har visst börjat mogna lite varstans och då vill vi gärna tipsa om en lättlagad björnbärsmarmelad.

Tisdag: Bacon och fisk passar kanon tillsammans, prova en baconlindad torsk med rosmarin och citron, sötpotatismos passar finfint till. Plättlätt!

Onsdag: En gryta är aldrig fel oavsett årstid, denna kycklinggryta har en sås som är av skedätarsort!

Torsdag: Raggmunk, en smarrig gammal husmansklassiker (mycket godare än vad den ser ut att vara på bilden!) som du antingen äter som den är eller steker lite fläsk och har till.

Fredag: Färsk tonfisk som marinerats och sedan steks hastigt eller grillas 
och till det en spenatrisotto.

Lördag: Kräftskivorna står som spön i backen, precis som västerbottensostpajerna gör och i denna kräftpajen är ligger de båda i samma form!

Söndag: Äggmuffins, kokotter eller bacon och ägg-allt i ett, kärt barn har många namn och gott är det, perfekt till söndagsfrukosten!

I går var vi hembjudna till våra vänner på deras årliga kräftskiva och helt i vanlig ordning fanns det en hel massa godsaker på deras buffé - makalöst är en underdrift minst sagt! Vi fick med oss några, förhoppningsvis, bra bilder på gotterna och kommer förhoppningsvis att kunna dela med oss av dom till er framöver.
Att vi är lite sega i kolorna är kanske inte så överraskande, sena kvällar tar ut sin rätt och ju fler födelsedagar som firats desto segare blir kolorna:) Men nu ska Mårtenssons kolor få sig en genomblåsare, vi tänker snöra på oss promenadsulorna och ge oss ut i villervallan av solsken och moln - bästa meducinen trötthet om ni frågar oss!

En skön söndag hoppas vi att ni får och att veckan som väntar blir så bra som den bara kan bli!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!