lördag 25 mars 2017

Frozen Cosmopolitan

Hej och god förmiddag denna lördag! Här steg vi upp tidigt i ett försök att sakta men säkert anpassa oss till morgondagens tidsomställning och förlust av en morgontimme, något vi båda brukar ha ett fasligt sjå med att reda ut och må bra av. Men kanske att den plötsliga våren och solskenet kan hjälpa till i vårt inskolningsförsök, det är ju värt att prova i alla fall! 

Igår drabbades vi av både drinksug och skaparlusta här i köket, det är förmodligen något med solen, värmen och den blå himlen som gör att både kreativiteten och längtan efter paraplydrinkar vaknar. Eftersom vi fick vi hem ett gäng olika drycker häromdagen från Kiviks musteri för att testa, passade vi på att ge oss i kast med att experimentera med en av dom.Ur paketet rann det tranbärsjuice, en dryck som nog de flesta av oss förknippar med New York, fyra singeldamer och deras favoritdrink Cosmopolitan. Vi har gett oss på och mixtra med den tidigare och blandat cosmopolitan på vaniljvodka, men igår så återuppstod den i en annan form, nämligen en frusen sådan!

Förutom att vi svängde till och frös ner tranbärsdrickan innan vi mixade drinken så bytte vi ut vodkan mot gin, ja vi vet det är ingen hejd på våra galenskaper! Jisses Amalia så god den blev, så god så att den med beröm godkänt hamnade på vårt Instagram och direkt därifrån tar sig in hit!Frozen Cosmopolitan   2 glas
3 dl tranbärsdryck (vi använde färdigblandad från Kiviks musteri)
6 cl gin
4 cl cointreau eller annan apelsinlikör
2 cl limejuice
Frys in tranbärsdrycken i isform eller ispåse.
Kyl gärna ner glasen med massor av isbitar innan du blandar samman och häller upp drinken.
Kör den frusna tranbärsdrycken i en mixer tillsammans med övriga ingredienser tills det blivit som en slush.
Häll upp i glas och njut!
Vill man piffa till och dekorera så kan en skiva lime eller en kvist mynta passa fint.


Ja nu kräver ju drinken lite förberedelser, men att frysa in drickan i ispåsar går faktiskt fortare än man tror. Och så behöver ni ju inte blanda den frusen ikväll, det kommer ju fler både fredagar och lördagar framöver!

Tydligen ska även filmen om Carrie och hennes vänner återuppstå, i alla fall om vi ska tro på kändisskvaller, och en tredje film ligger i startgroparna att filmas. Kanske vi rent utav får se dom sippa på en frusen Cosmopolitan - det hade väl varit något. Mårtenssons kök goes New York och blir Martenssons kitchen :) :) Ja, att drömma kostar ju ingenting!

Nu önskar vi er en ljuvlig lördag, med eller utan paraplydrink. Vi hoppas att solen lyser på er, att maten på tallrikarna smakar gott och att drycken gör likadant!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!