söndag 5 mars 2017

Veckans matsedel

God söndag på er, är ni sugna på ett nytt förslag på veckomatsedel? Det hoppas vi att ni är, vi har nämligen varit inne i receptskafferiet och rotat runt bland våra gamla inlägg för att hitta godsaker som kanske kan inspirera. Veckan börjar med en marinerad kycklingmiddag som vi hämtat hem från Nya Zeeland och avslutas med gamle gode herr Stroganoff, däremellan finns det både fiskar, matmuffins och vegetarisk paj.
Låter det intressant så häng med på matresan för vecka tio!

Måndag: Kycklingbitar som lagas till i ugnen med en het limemarinad

Tisdag: Veckans första fiskmiddag är en lax med dill och citrontäcke.

Onsdag: Vegetarisk paj med paprika, oliver och soltorkade tomater

Torsdag: Makrill med örtsmör som lagas till i paket i ugnen.

Fredag: Pasta med lammfärssås, galet gott med oliver, kapris och fetaost.

Lördag: Väldigt god och lättfixad förrätt är matmuffins, dessa med gräslök smakar gott med en skiva lax till, kallrökt eller gravad. 

Söndag: En smakrik biff Stroganoff får avsluta helgen och veckan. 

Det blev ett blåsigt uppvaknande här nere i skåneland, inget utöver det ovanliga visserligen men tillräckligt för Mårtenssons att vilja njuta av sängvärmen en extra söndagsminut.
Igår kväll satt vi ner vid dukat bord a'la Amerika och åt gott, vi var bortbjudna på "Hollywoodfest" och dit gick vi klädda som Hugh Hefner och Ellen DeGeneres. Ja, Håkan som den förstnämnda och Anki som den senare, om nu någon undrade:)
Kanske inte så att vi var slående lika, Håkan fick säkert tio olika förslag på vem han var innan han själv fick avslöja sej, dock satte Carina Ankis förklädnad direkt medan övriga inte alls kopplade.
Så vi väl konstatera att vi är bättre på att laga mat än att klä ut oss:)

Dagen ska ägnas åt receptskrivande, vi har en hel del rätter i vår köksbok som behöver präntas ner här så att vi kan dela med oss av dom till er. En stund till fots för rörelse och luftintag, middagsbestyr och så är det snart dags för en ny vecka!

Ha en fortsatt skön söndag och en alla tiders bra vecka,

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!