fredag 5 maj 2017

Mousserande rosédrink

Hej fredag! Nog för att det känns som att du anländer tidigare och tidigare, men denna veckan kom du till oss extra snabbt tack vare kortveckan som fick inleda maj månad. 
Inte för att det gör det oss så mycket att denna veckan gått snabbt, denna helgen är nämligen lite extra speciell för oss eftersom det ska firas bröllopsdag i morgon! Jajamensan, i morgon är det 11 år sedan vi, efter flera många år i synd, gängade oss och det firar vi med en liten tripp till vår nya favoritstad Helsingborg!  


Garanterat kommer vi att skåla i bubblor, det är tradition och sådana får man inte rubba på - det står i lagen! Att vi sedan läste i denna artikeln att det kan finnas vissa fördelar med att dricka champagne då och då gör ju inte heller det hela sämre... om champagne kan motverka minne och friskare hjärta så är inte vi dom som är dom:)  
Må hända blir det möjligtvis också en drink eller två, vi firar ju faktiskt bröllopsdag! Huruvida det blir en rosévinsdrink låter vi vara osagt, men det finns en god chans att vi kör en repris av denna goding!

Bubbly rosé   1 glas
2 cl vodka
1½ dl moussernade rosévin
1 droppe rosenvatten
eventuellt fruktsoda beroende på sötman i vinet och din smak
frusna bär eller granatäpplekärnor
Blanda vodka och vin i ett glas och droppa i rosenvatten.
Fyll eventuellt på med läsk om du så önskar.
Har du frusna granatäpplekärnor eller andra bär så är det både piffigt och gott att ha i glaset.

Vad hittar du på i helgen, berätta gärna och stilla vår nyfikenhet, vi blir så glada när ni lämnar ett avtryck efter er här i kommentarsfältet!
Ha nu en riktigt fin fredag, och en härlig helg. Ät, drick och njut - livet är för kort för att dricka husets vin och går inte i repris.

Kram på er,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!