fredag 23 juni 2017

Krämig potatissallad Caesar

Hej på dej denna midsommarafton, här kommer vi som gumman och gubben ur lådan med ett sista minuten tips på en krämig potatissallad till kvällens grilltallrik. Ja så klart till vilken grilltallrik som helst, det måste ju inte vara midsommarafton för att du ska laga och äta den, vi åt vår förra helgen och det funkade ju jättebra!

potatissallad caesar

Denna potatissalladen är en synnerligen lyckad sammanslagning med en annan väldigt känd maträtt som lystrar till namnet Caesarsallad och som vi båda är väldigt förtjusta i, så när vi såg på ICAs receptsida att Caesardressing funkade i potatissallad också var vi ju bara tvungna att testa! Dock var det faktiskt inte vi själva som lagade till salladen denna gången, nej det satte vi Ankis syrra på, smart eller hur?!
Hur god som helst blev den, kanske inte så överraskande ändå med tanke på att den där dressingen är en favorit, men det är ju alltid lika kul när något man testar blir lyckat.

caesarpotatissallad
Till vår potatissallad åt vi luffarstek som vi marinerat under dagen och sedan grillade lätt tillsammans med några skivor vattenmelon. Håkan hade dessutom rört samman ett kryddsmör som gick i samma smak som dressingen gör, kapris och parmesanost rördes helt enkelt samman med rumsvarmt smör, himla gott det med!

Potatissallad med Caesardressing    4 port
500 g potatis, gärna nypotatis
romansallad
ca 5 rädisor, tunt skivade
Caesardressing
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1-2 msk kapris (kan uteslutas), fint hackad
3-5 sardellfiléer, fint hackad
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl fint riven parmesanost
pressad citron efter smak
salt och svartpeppar
Garnera med
hyvlad parmesanost
Skala och koka potatisen.
Låt potatisen svalna under tiden som du gör såsen.
Skölj av salladsblad (vi använde 5 stycken) och skär dom i grova bitar, ca 3 cm.
Blanda samman vitlök, kapris (börja med 1 msk), sardeller (börja med tre), crème fraiche, majonnäs och parmesanost.
Smaka av dressingen med salt, peppar och citronsaft, vill du kan du tillsätta fler hackade sardeller och/eller kapris.
Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med rädisskivorna.
Blanda försiktigt ner dressingen i skålen, garnera med hyvlad parmesanost och dra något drag med svartpepparkvarnen över.

Vi har ett mindre huvudbry här hemma vad gäller årets dekorationsupplaga av vår matjessilltårta, det har ju blivit en del olika varianter genom åren och det är ta oss tusan inte helt enkelt att få till något nytt!
Vi hade en liten idé men den krävde någon form av blå dekoration och det var lättare sagt än gjort att få tag på det. Blåklint fick vi veta att det är ätligt, men bor man som vi mitt i stan kryllar det ju inte precis av blomsterängar med blåklint så den idén smög sej. Men vi spar den till nästa år och ser till att vara ute lite tidigare i tid, vi får helt enkelt ge oss på plan B och se hur det slutar:)

Nu kära läsare, köksgäster och vänner, nu önskar vi er alla en fantastiskt GLAD MIDSOMMAR! Ha en fin helg, ät och drick och njut så ses vi snart igen.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Ser fantastisk god ut hoppas ni haft en bra midsommar
    Kram Milla

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!