söndag 18 juni 2017

Midsommarmat

Nej vet ni vad, nu är vi minsann snart framme vid midsommarafton och vad kan väl passa bättre då än att vi samlar ihop några tips på rätter som kan passa till midsommarfirandet. Vi har gjort liknande inlägg tidigare år så följer ni länken "midsommar" ute i höger sida bland våra recept så hittar ni ännu fler tips som kan komma till användning.
Några av årets förslag har varit med tidigare men vissa rätter känns ju som att dom förtjänar att hänga med år efter år, till exempel matjessilltårtan och sillpajen, och vad vore en midsommar utan jordgubbstårta och en god drink?


Silltårta med matjessill och kavring, vi dekorerar vår tårta på olika sätt varje år i och försöker hålla oss till midsommartemat, det har blivit en hel del olika varianter genom åren och denna gjorde vi senast. Hur vi ska lyckas få till en ny variant i år är för oss ett mysterium, det känns som att fantasin har börjat tryta, så har något ett förslag på midsommar, eller sommartema så får ni gärna hojta till och lämna en kommentar!
Sillinläggningar har vi ett eget inlägg för, där hittar du länkar till alla recept vi har på inlagd sill bland annat denna friska krämiga sill med äpple och lime


Ansjovisrulle är en annan fiskrätt som vi tycker kan passa fint på midsommarbordet, enkelt och gott! 


För dom som inte gillar sill och matjessill kan en laxcheesecake passa bättre. Ska du grilla och letar goda tillbehör, som till exempel potatissallader eller annat gott med potatis så har vi samlat alla olika recept på det här i recept på potatisrätter


Jordgubbschutney med chili är ett smarrigt tillbehör på grilltallriken


Grillat lammspett med sötpotatissallad, goda tillsammans eller var och en med annat till.


Beer can burgers, har du inte testat än så gör det - så himla gott (och mättande :)


Cheesecake i glas med rabarber och jordgubbar 


Ett samlingsinlägg med midsommartårtor har vi sedan tidigare, där finns bland annat denna ljuvliga jordgubbsmoussetårta med bland länkarna.


En frusen key lime paj med marängtäcke, halleluljagott!


Bubblande rosédrink 

Skulle du sakna något tips så klicka dej vidare på kategorin som det du letar efter finns inom, alla kategorier hittar du alltså till höger på sidan. Har du själv något gott tips eller idé som du vill dela med dej av så är du mer än välkommen att hojta till med det i kommentarsfältet, ja där får du mer än gärna skriva även om du inte vill tipsa så klart!

En härlig sommarskön helg har vi bjudits på, fredagen gick åt till att fortsätta med vår påbörjade förändring här hemma och imorgon väntar vi hem ett skåp som ska monteras och sätta pricken över i. Igår var vi hemma hos syrran/svägerskan där vi mumsade på rökta räkor och invigde deras nya grill, tänk vi kunde sitta utomhus ända tills det var dags att strosa hemåt genom stan vid halv 12 på natten, fantastiskt!
Söndagen har ägnats åt rekreation, långsovmorgon och balkongfrukost, långpromenad och balkongmiddag. Vi tänker avsluta kvällen och helgen med film och popcorn, en alldeles lagom avslutning om ni frågar oss:)

Vi hoppas att ni får en bra måndag och en fin ny vecka, på återseende!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!