söndag 24 september 2017

Veckomatsedel

God söndag på er alla matglada, här kommer vi med förslag, idéer och inspiration till veckans matsedel. Det vankas en smakrik kompott med allt från soppa till chokladpudding, båda med gröna råvaror minsann, lättlagat och lergrytemiddag.
För lergrytan är det dags att plocka fram och damma av, i den tillagas nämligen söndagsmiddagen, och har du ingen lergryta så kan vi tipsa om att kolla runt på loppisar för där brukar man kunna fynda dom till bra priser.
Marmeladkok, skökans pasta och hemburgare, ja nog snackat - så här ser matsedeln för veckan ut:

grönkålssoppa
Måndag: Grönkålssoppa tillagad på färsk grönkål, vill du hellre koka soppa på fryst grönkål så gör du det!

lax med sweet chili
Tisdag: Lax med sweet chili och apelsin, lättlagat och gott! 

chokladmousse med avokado
Onsdag: Lillördag firas med en härlig chokladmousse på avokado och kokosmjölk,
 jo den är faktiskt kanoners god! 

plommonmarmelad
Torsdag: Vad sägs om att koka en riktigt god plommonmarmelad med smak av stjärnanis och vanilj, det gäller att passa på nu innan plommonsäsongen är över eller hur? 

puttanesca
Fredag: Pasta puttanesca, en lagom lättlagad och fantastiskt smarrig pastarätt för en fredag! 

viltfärsburgare
Lördag: Hamburgare på viltfärs, kryddade med bland annat timjan och rosmarin, serverade med goda tillbehör. Färsen går utmärkt att byta ut mot både nöt- eller blandfärs också!

kyckling i lergryta med äpple
Söndag: Hel kyckling i lergryta med äpple och rosmarin där du gör en ljuvlig sås på stekskyn. 

Dagens söndagsmiddag här i det Mårtenssonska köket tillagas i en annan långlagargryta, vi har nämligen dammat av vår Crock-Pot och i den ska det lagas en lammgryta med indiska smaker. Vi ska även ge oss på att försöka baka naan, det blir första gången det händer och vi hoppas att det ska gå vägen. Tidigare har vi köpt bröden färdiga, men nu när både tid och jäst finnes ska vi baske oss ge det en chans!

Det ser ut att bli en solig septembersöndag här i Ystad, det började lite vacklande men nu verkar det som att solen ändå gått vinnande ur striden. Vi ska bege oss hem till far/svärfar för att hjälpa till med trädgårdsröjningen, ålder och ork börjar ta ut sin rätt för Hasse och då känns det bra att kunna sträcka ut några hjälpande händer.

Nu önskar vi alla våra köksgäster en riktigt skön söndag och en strålande ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!