söndag 3 januari 2010

Premiärbloggning!

TADA! Nu gör vi vårt första inlägg i vår blogg. Vi kommer att dela med oss av våra "mateskapader", både i vårt eget kök och i andras. Ni får ta del av recepten som vi provar, olika vin som vi smakar, cigarrer, som i alla fall en av oss njuter av, och mycket annat.
Vi hoppas ni får nytta av våra tips och idéer och att ni har överseende med eventuella bloggmissar som vi kanske begår på vägen...

Vi började vår dag med att inte ha den blekaste aning om vad som skulle stå på middagsbordet, men efter lite funderingar kom vi fram till att fiskgratäng skulle vara gott. Håkan cyklade iväg och handlade, även om termometern utanför fönstret visade 11 minusgrader!!! HUGA!

Frukosten blev en vanlig söndagsfrukost; nybakade bullar från bageriet med allehanda mumsiga pålägg som skagenröra, hemgjord marmelad med mullbär och röda vinbär, ost och kalkon.
Kaffe till Håkan och grönt te till Anki.
Efter att ha degat mest hela dagen tog vi oss i kragen (omedvetet rim) och gick ut en kort promenad för att få upp aptiten.
Torsken var perfekt tinad när vi kom hem så vi kockade och var mer än nöjda med resultatet.

Fiskgratäng med prickigt mos
400 g torskfilé
200 g philadelphiaost med gräslök
2 dl grädde
2 msk fiskfond
Salt och peppar
persilja
Mos:
600 g mjölig potatis
200 g gröna ärtor
1 dl mjölk
smör
Koka potatisen och ärtorna (vi ångkokar alltid ärtor, men det går bra att göra som det står på paketen).
Vispa ihop ost, grädde, fond, salt och peppar till sås. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och häll på såsen. Ställ formen i ugnen, 200 grader i 10 min.
Vispa potatisen till mos med mjölk och smör. Blanda ner ärtorna och smaksätt med salt och vitpeppar. Klicka ut moset runt fisken och grädda 10 minuter. Strö på persilja och servera med citronklyftor.

Tyvärr tänkte vi inte på att fotografera underverket men vi ska försöka göra vårt bästa nästa gång!

Nu väntar soffan, chips med dippa och Bones på tv. Kanske även lite funderingar på vad som ska serveras i Mårtenssons kök imorgon.

Ha det bäst!
x

6 kommentarer:

  1. Fin blogg! Ska absolut testa fiskgratängen. Osten kan man ju byta ut mot laktosfri variant och själv ta i gräslök eller dill tex. Gott!

    SvaraRadera
  2. Åh, va kul med ett fiskrecept - som också låter väldigt smarrigt! Fisk är vi dåliga på att laga och äta, förmodligen p.g.a. att vi inte hittat rätt recept :-)
    Det här ska jag testa.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Det här ska testas! Vi är dåliga på att äta fisk, mest för att vi inte hittar recept som faller i smaken men det här låter smarrigt!

    SvaraRadera
  4. Nu har vi prövat fiskgratängen, ska man värma såsen när man rör ihop den? Jag gjorde det och det blev bra.
    God och enkel gratäng, den kommer jag att göra fler gånger.

    SvaraRadera
  5. Carina: Nej, man behöver inte värma på såsen innan man slår i den eftersom den blir varm i ugnen. Men jag kan tänka mej att det är lättare att blanda samman osten med övriga ingredienser om man värmer såsen.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails