lördag 25 september 2010

Lördagsfilé

I kväll serverades en ny fläskfilérätt, en rimmad sådan. Receptet hittade Håkan i Skånskan häromdagen och blev genast sugen på att prova det. Om ni också blir sugna på att prova receptet så tänk på att filén ska börja förberedas 2 dagar innan ni ska servera den. Såsen som vi åt till gick inte av för hackor...

Det ser ut som vanlig brunsås men låt er inte luras... det är det inte! 

Senapsrimmad fläskfilé
500 g fläskfilé
1 msk salt
1 msk socker
2 tsk senapspulver
3 dl vatten
Blanda salt, socker och senapspulver. Skär bort allt synligt fett från filén och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg det på ett fat och täck över med plastfolie. Ställ det i kylen och låte det stå där under 2 dygn, vänd köttet då och då under tiden. Bryn filén, utan att ta bort kryddorna, i lika delar smör och rapsolja i en stekgryta eller stekpanna. När det fått färg runt om så slå i vatten och sänk värmen. Låt det bräsera under lock i 20 minuter och ta ur det när det är klart. Sila ner vätskan i en mindre gryta och tillsätt:
Sås
Vätskan från bräseringen
2 dl vatten
1 tsk soja
½ dl madeira eller sött portvin
Rör samman alla ingredienser och låt det koka upp. Red av med maizena och njut till köttet.

Nu sitter vi i soffan och har just satt i oss en efterrätt, även den efter nytt recept. Vad det är? Ja ,det lovar vi att ni snart ska få veta!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Hm - det vattnas i munnen! Det ska testas!

    SvaraRadera
  2. Så ska en slipsten dras! Härligt recept!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails