söndag 13 februari 2011

Lövbiff med västerbottenost, mmm.

I går "lånade" vi ett recept från en annan matblogg, Tinas skåpmat, och kockade till på vårt vis. Vi har ju som bekant lite svårt att följa recept vi hittar, till punkt och pricka, varför det är så är det ingen som vet. Men det verkar som det är ett spritt fenomen som många delar, Charlotta på Matrepubliken har till och med uppfunnit ett namn på detta, vi lider av ändrus-receptius-syndromet! Inget tråkigt syndrom faktiskt, snarare är det tvärtom ganska spännande och något som ofta leder oss till oanade upplevelser! Nu ändrade vi inte så mycket på Tinas recept, det kändes som att vi skulle gilla det skarpt ändå - och det gjorde vi!

Lövbiffsbörsar med västerbottenost
400 g lövbiff
Fyllning
1 finhackad schalottenlök
½ dl riven pepparrot
½ dl hackad persilja
2 dl riven västerbottenost
1 msk fransk senap
Bred senapen på ena sidan av biffarna. Blanda samman övriga ingredienser, lägg på halva biffen och vik över den andra halvan. Stek biffarna en kort stund på båda sidor så de får färg, och lägg sedan över dom i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 150 grader så de håller värmen under tiden du gör såsen.
Sås
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
salt och peppar
ev. rester av fyllningen som du fått över när du fyllde börsarna
hackad persilja
maizenaredning
Rör samman alla ingredienser, utom redningen, i en skål. När biffarna är i ugnen slår du såsen i stekpannan (så du får med ev. rester från stekningen) och ger den ett uppkok. Låt den sedan puttra ett par minuter innan du reder av den till tjockare konsistens. Smaka av med kryddor och ev. mer senap. Ta ut biffarna ur ugnen och lägg dom i såsen en stund innan servering. Gott med pressad potatis till.


Smaklig spis! / Anki och Håkan

20 kommentarer:

  1. Låter ju jättegott, varför följa recept :-)

    SvaraRadera
  2. Bakverk; Ja, det blev riktigt gott!

    SvaraRadera
  3. det där med att följa recept verkar ju hela matbloggsvärlden lika dålig på, och tur är väl det, för man ska ju sätta sin personliga prägel på det man gör. det är ju det som är grejen, man vet ju själv vad man gillar bäst :)

    angående melodifestivalen så såg jag ett roligt citat på facebook: "om det är christer björkman som personligen väljer ut alla bidrag till melodifestivalen så måste han ha sämst musiksmak i hela världshistorien." och tänk vad dåliga de bidragen som vi inte ens får höra i teve måste vara, aj aj!

    SvaraRadera
  4. Jag är också hopplöst kass på att följa recept, det brukar alltid bli att man lägger till och drar bort.

    Den här rätten ser riktigt smarrig ut. Jag är helt galen i ost, så allt med ost är klockrent :)

    Ha en bra kväll!
    Anna

    SvaraRadera
  5. Pernilla; Ja, av kvällstidningarnas löpsedlar att döma så har MF snart inga tittare alls...

    SvaraRadera
  6. Anna; Visst blir det gott med ost i maten, kanske något för dej oxå då. Så kanske det blir ännu mer förändrat...

    SvaraRadera
  7. Det där låter ju riktigt gott :-),

    SvaraRadera
  8. Jag gör också nästan alltid om i recepten, speciellt när det gäller mängden grädde. Jag har en tendens till att dubbla mängden då...

    SvaraRadera
  9. Haha...det syndromet gillar jag också! ;)

    Mmm..vilken god rätt. Jag var borta på middag igår och fick pasta med sparris, som var stekta i parmesanost. Ost är gott! :D

    SvaraRadera
  10. Tänka sig att jag med har den åkomman med....men de är väl så att man vill nog testats sig fram lite och dra ifrån o lägga till nått annat man har hemma. Men det ser awesome!! och pressad potatis ultimata såuppfångaren håller jag med är gottis!......=)

    SvaraRadera
  11. Cupcakesfluffan; Absolut, riktigt gott.

    Helena; Grädde, har vi läst, är en smakförhöjare så då gör du nog helt rätt. Dubbel smak:)

    TinaN; Låter som en fullträff...

    Tina; Vi är nog en hel del med den åkomman:)

    SvaraRadera
  12. Så skönt att det finns ett namn på syndromet och jag tror att vi är många som är drabbade. Middagen såg i vart fall väldigt god ut!

    SvaraRadera
  13. hahahaha, tur att det inte är ett skadligt syndrom! det verkar ju trots allt som att det är en hel del drabbade, hoho. och visst är pressad potatis det bästa man kan äta med sås?! åh, det är alldeles perfekt!

    hoppas att ni får en fin alla hjärtans dag!

    SvaraRadera
  14. Ser jättegott ut!

    Jag är också den som ändrar alla recept :-)
    Roligt att variera receptetn lite.
    :-)

    / Jenny

    SvaraRadera
  15. Haha, det där syndromet "lider" jag också av här hemma! Men tänk var tråkigt det vore att laga mat annars! :-) Ha en mysig alla hjärtans dag!

    SvaraRadera
  16. Ja, västerbottenost är ju smaskens. Här hemma har mellankillen magsjuka så jag vöntar på att jag står på tur. Inte kul. Hoppas ni får vara friska och att ni får en bra vecka.

    SvaraRadera
  17. Måste ju köpa potatispress, blev så sugen på pressad nu, som du säger, den ultimata sås-uppfångaren :)

    SvaraRadera
  18. Kaksmulan, Charlotta, Jenny, Karin; Anar en epidemi...

    Sannas Goda; Tack.

    Erika; Visst är det. Hoppas du håller dej frisk o kry.

    Matarkivet; Alldeles perfekt för att äta såsen med.

    Vanilla sky; Ja det var det verkligen.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails