måndag 16 april 2012

Revolten mot planerna blev en sallad!

Jo tack, vi hade en riktigt härlig söndag i Lövestad igår och gjorde en del finfina fynd på marknaden, det blev några påsar med hem. Vädergudarna var verkligen på vår sida och bjöd på solsken hela dagen och det tackar vi för! Vi bjöds på god mat, efterrätt och kakor så det gick verkligen ingen som helst nöd på oss.
Foto kommer inom kort, det lovar vi, vi ska bara komma överens om vilka vi ska ha med och sedan fixa till dom lite... ni vet, redigera bort rynkor och dubbelhakor:):)

Även idag har solen varit med i leken och vi är så tacksamma för allt ljus som kommer med våren, inte bara för att allt känns så mycket lättare då - det blir även mycket finare bilder på maten nu när vi kan fota det mesta ute på balkongen igen! Vi konstaterade glatt igår kväll att det fortfarande var ljust ute även om klockan hade passerat 20.00, wiiiee!


Nu ska ni inte tro att vi åt det ni ser på bilden igår för det hade vi aldrig orkat. Salladen är från en dag förra veckan då vi inte alls kände för det som stod på menyn, så vi revolterade lite mot oss själva och våra planer och lagade till något helt annat:

Sallad med chilikyckling 
3 kycklingfiléer
½ dl sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
400 g färska rödbetor
1 påse ruccolasallad
2 morötter
2 dl matvete, kokas enligt anvisningarna på förpackningen
1 paket bacon, vi använde kalkonbacon
1 paket halloumiost
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, lägg dom i en påse och häll på chilisås, soja och finhackade vitlöksklyftor. Låt köttet marinera under några timmar.
Koka rödbetorna så de mjuknar, skölj av dom i kallt vatten undertiden som du drar av skalet. Dela i klyftor.
Dela morötterna i mindre bitar och låt de koka tillsammans med matvetet tills de är klara.
Stek kycklingen i olja och smör på medelvärme till de är genomstekta.
Skiva osten och stek så den får en gyllene yta.
Skiva baconen i munsbitar och stek.
Lägg salladen, rödbetorna och morötterna på ett uppläggningsfat. Lägg på kycklingbitarna, bacon och ostskivorna. servera gärna med en god balsamvinäger och olivolja.

Rödbetor och halloumiosten passar så himla bra tillsammans, de söta betorna mot ostens sälta är en riktig smakhöjdare. Och med ruccolans pepprighet så blir det bara strået vassare, mums med andra ord!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

31 kommentarer:

  1. Haha, kollision igen! Vi har tydligen samma smak! Här har det också blivit rödbetssallad med kalkonbacon (den är ju jättegod!) och ruccolasallad för någon dag sedan - dock utan kyckling, matvete och halloumi. Jag använde getost och vita bönor i stället. Gott det också. Ha en fortsatt trevlig matvecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men, vad nu... en gång till! Ja, det måste vi ju helt klart ha!
      Getost hade säkert varit hur gott som helst i, det får vi prova.

      Detsamma önskar vi dej!

      Radera
  2. Vilken fin sallad ni fått till, älskar halloumi mums. Inte behöver väl ni redigera några sådana saker....? Tycker ni ser finfina ut som ni är!
    Visst är det härligt när det är ljust ute... som ni säger, det känns bättre och framför allt så känner man sig piggare av ljuset win-win kram på er!

    Ang er fråga om bockhornsklöver så har jag svarat inne hos mig. Det bidde långt svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Halloumi är en lagervara i vårt kök, utan det är vi nog aldrig... Men så kär du är, då kör vi på det:)

      Långt svar och informativt, vi tackar! Ska minsann ta och se om det inte blir en tur till malmoe snart, kanske vi kan ha lite lycka där! Annars får vi väl bege oss till Göteborg:)

      Radera
  3. Ja, det är ju salladssäsong igen! - Hurra!!

    Rödbetor och halloumi måste jag testa ihop. Låter mumma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hurra! Dubbelhurra!!
      Det måste du absolut, så gott!

      Radera
  4. En sallad helt i min smak! Skönt att slippa getost med rödbetor, halloumi i stället låter super!

    Ha ha, känner igen det där med att "revoltera" mot sin egen planering. Det som kan kännas helt rätt ena dagen lockar inte alls när det är dags att laga till det. Då gäller det att vara kreativ och det har ni ju lyckats med galant!

    Matiga sallader är jättebra mat tycker jag och det blir verkligen mer och mer säsong för det, precis som att fota utomhus :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är halloumi så gott, knaprigt och saltigt - mums!

      nej, det är verkligen inte alltid som planeringen stämmer överens med suget för dagen... men då får man svänga och ta ett lappkast:)

      Radera
  5. Vilken härlig sallad, jag formligen älskar sallad i alla former.

    Ha en skön väll/ Jimmie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja den blev hur lyckad som helst.

      Detsamma önskar vi dej!

      Radera
  6. Åh den salladen skulle jag gärna mumsat i mig. Det är något med våren som gör att man blir så salladssugen. Kanske har det att göra med att bikinisäsongen närmar sig... ;(. Funderar på om ni kanske kan redigera hela mig lite?? Ta bort x kilo och massa rynkor, vad tar ni för det?? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, som Hanna skrev - äntligen börjar salladssäsongen:) Kan ju iofs bero på badbyxväder i sikte...

      Pris kan vi väl diskutera...:):)

      Radera
  7. Mmm det där lät gott! Och nu får vi hoppas att solen kommer för att stanna:)

    SvaraRadera
  8. Ja, ibland måste man revoltera i sina matplaner. Har själv haft en hel sådan vecka. Den här veckan får jag väl har lite mer styrsel på menyn. SKa bli roligt att se bilder från marknaden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst måste man det, nästan som tonårsrevolten:)
      Bilder kommer inom kort, håll ut!

      Radera
  9. Wow, vilken sallad! Ser hur god ut som helst!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Ja, den var verklien hur god som helst!

      Radera
  10. Men vilken höjdar sallad. Vad skönt att vädret visade sig från sin bästa sida allt blir mycket roligare då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt, en riktig höjdare:) Både sallad och väder...

      Radera
  11. Kan inte ni lära mig hur man trollar bort dubbelhakor och rynkor. Jag har inte lärt mig det i Photoshop ännu.
    Salladen låter ljuvligt god! Alltså halloumi, rödbetor, bacon, chilikyckling... Come to mama...

    SvaraRadera
  12. Jag älskar halloumi!! Har en bit i kylen som legat där ett tag på att ätas upp tillsammans med något gott!! Salladstiden är här!!
    Visst är det underbart med ljusa kvällar!!

    SvaraRadera
  13. Roligt med ljusare tider och värme! Matiga sallader är mums och halloumi är bara för gott, jag kan äta den bara så där från paketet :) Men förstås är den godare tillagad!

    SvaraRadera
  14. Sallad är så gott och lite av nya tidens pytt i panna tycker jag. Man tar vad man har liksom. Matvete är en ny favorit hos mig som inte älskar bulgur och cous cous. Jag tycker att matvete är lite mer"att bita i". Här i Göteborg ligger det snö på marken i dag, tisdag. Jag får cykla försiktigt och hoppas att den smält framåt kvällen, då jag tänkt cykla ca 2 mil för att gå på restaurang med vänner. Ha en fin dag i vackra Skåne!

    SvaraRadera
  15. Älskar sallad på matrester. ingenting går till spillo hos oss hemma

    SvaraRadera
  16. Verkligen ett recept i min smak! Nästan så jag hör änglakörer i huvudet när det läses..
    Håller med! Äntligen lite ljus på kvällarna, så man kan få maten att se ännu godare ut.

    SvaraRadera
  17. Den salladen såg väldigt god ut och verkar otroligt matig, helt säkert blir man mätt av den.
    Vi märker också av de ljusare kvällarna och det är som ni säger, matbilder blir sååå mycket finare utan glödlampans sken.

    Fortsatt trevlig vecka till er! :)

    SvaraRadera
  18. Nu till våren och sommaren brukar det bli salladstider hos oss!

    Frukostbiscotti ser goda ut och låter ju lite som nyttiga skorpor också!

    SvaraRadera
  19. Salladen ser underbar ut! Älskar kombon av kyckling, bacon & ost - som ju går att variera massor!

    = )

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!