tisdag 22 maj 2012

Russin inspirerar till dagens tomatfisk!

Idag blir det ett inlägg av det lite kortare slaget, men så får det bli ibland när tiden inte riktigt räcker till och vi ändå vill dela med oss av något gott som vi ätit! Idag blir det fisk, det är ju faktiskt tisdag, och dagens recept har vi hämtat hos Kim som har den härliga bloggen Tant Russins bak.
Någon modifikation har det blivit på receptet och så får det bli när skafferi och kyl bjuder på andra ingredienser än vad receptet säger.


När citronerna lagas till i ugnen blir de om än möjligt godare än de är annars, surheten avtar lite och med tomaternas sötma så blir det en perfekt symbios:)

Torsk med tomater och citron  2 port
400 g torskfilé
2 stora tomater
ca 10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
½ dl hackad persilja
½ dl hackad dill
salt och peppar
Hacka tomaterna, skiva purjolök och vitlök tunt, riv skalet på citronen och skiva sedan den tunt.
Blanda samman tomater, lök, vitlök, citronskal, honung, dill, persilja och kryddor.
Lägg röran i botten på en smord ugnsfast form och lägg fisken ovanpå.
Lägg citronskivorna på fisken och ställ sedan i formen mitt i ugnen på 225 grader ca 10-15 minuter.

Och nu, vidare i refrängen, ha en fortsatt fin tisdagskväll.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

13 kommentarer:

  1. Åh vad gott de ser ut!! finns alltid goda mat här i ditt kök yum!! ;d

    SvaraRadera
  2. Yes, håller med, citroner vinner på lite ugnsvärme:-)

    Tjingeling!

    SvaraRadera
  3. Det där receptet lät väldans gott! Tomat och citron är perfekta tillsammans!

    Jag trodde först att det skulle vara russin i maten, haha! Det är nämligen en av de få saker jag bara inte KAN äta. Varma russin... Brrr.

    Hoppas att ni har en fin kväll. Här i Götet är det kalasvarmt och skönt!

    SvaraRadera
  4. Jag fattade direkt att det var Kims recept ni gjort när jag läste rubriken ;)
    Citroner i ugn eller än mer på grillen smakar gudomligt! Japp, snart ses vi och jag har tusen saker att ordna med innan dess, men det blir toppen, kram på er!

    SvaraRadera
  5. Det här ser ju väldigt gott ut. Äter torsk alldeles för sällan, bättring på det.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  6. Det receptet har jag också spanat in, men eftersom jag ska flytta snart så pågar uppdrag: tömma skafferiet, så nya recept fr vänta...

    SvaraRadera
  7. Oj, vilken god fiskrätt! Citroner blir nästan lite söta när det tillagas. De är så grymt goda att grilla och sedan pressa saften över fisk eller kött.

    SvaraRadera
  8. Det gläjder mig att ni gillade det lika mycket som jag gör! Och det glädjer mig även att ni inte slänger russin i fiskrätten, för det hade nog INTE smakat mumma... kram från soligt göteborg.

    SvaraRadera
  9. Gott, nu blev jag grymt sugen på fisk!

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig tallrik,den hade sambon gillat :-)

    SvaraRadera
  11. Jaha nu fick jag dåligt samvete igen över mitt dåliga fiskätande;)

    SvaraRadera
  12. Honungen var pricken över i:et. Blev en perfekt balans mellan syrligt och sött. Tack för tips! Borde verkligen börja använda honung mer i maten.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails