fredag 9 september 2016

Mojito med lingon

Hej på er så här på fredagskvällskvisten! Vilken fantastisk septemberdag vi har haft, inte nog med att det är fredag och att vi båda är lediga, det har dessutom varit (och är) underbart väder med sol och gradantal som är rekordmånga. 24 grader i skuggan, as we speak, och vi klagar alltså inte:)


Klagade gjorde vi inte heller ett endaste dugg när vi sippade på en frisk mojito med höstliga toner förra helgen. Förutom att de klassiska myntabladen och limeklyftorna hamnade under morteln så krossade vi även i några frysta lingon, dom både gav en fin färg och god smak till drinken.

Dock hade vi lite dålig koll på barskåpet för när det var dags att skvätta i romen så upptäckte vi att den var alldeles finito! Vem tusan det är som varit där och nallat har vi inte den blekaste aning om... Men det är väl just vid sådana tillfällen som nya idéer tar form och nya recept skapas, förmodar vi, och så gjorde det alltså även här! En flaska Malibu Rom skymtade längs bak i skåpet och vi tänkte "varför inte?", och tänk så rätt man kan tänka ibland:) Lingon och kokos visade sej vara goda smakkompisar!


Har ni nu inte någon kokosrom i era gömmor så går det säkert finfint med vanlig ljus rom också, men lingon är ett måste om det ska bli en lingonmojito:

Lingonmojito 1 glas av higballtyp
½ lime
2 msk lingon, frysta går alldeles utmärkt
4 cl ljus rom (kokosrom smakar alltså kanon)
färska myntablad
Sprite, fruktsoda eller 7-up
generöst med isbitar
Dela limen i mindre klyftor och lägg i ett glas med myntabladen och 1 msk lingon, mortla.
Tillsätt rom, isbitar, lingon och fyll upp glaset med Sprite.

Nu håller vi helg i Mårtenssons kök, i morgon är det dags för oss att tillsammans med familjen Persson/Jansson ta tag i en julklapp som legat på vänt sedan i julas. Det handlar om hackor, spadar och sekatörer, grytor, stekjärn och fläskfiléer, och det viktigaste av allt - att hjälpa och glädja andra människor!

Vi önskar er alla en riktigt fin helg!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Fräscht med lingon i! Hoppas ni får en fin helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev inte alls dumt:)
      Tack, hopas du också haft det fint,
      kramar på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!