söndag 21 februari 2010

Helstekt kyckling i ugnen

Ibland står det bara still i middagstankarna och man kommer inte på något alls. Så var det för oss idag, vi hade ingen middag planerad utan skulle se vad vi kände för och var sugna på. När vi så skulle bestämma oss för vad vi skulle käka kom vi inte på något alls och kände inte något sug efter något speciellt. Idétorka kallas det väl? Vi löste det genom att promenera ut till Supermarket och irra omkring i affären som två yra höns för att försöka komma på något som vi tyckte kändes rätt. Till slut landade vi framför de hela, färska hönsbarnen och kom fram till att kyckling kunde vi båda tänka oss. Så det blev hel kyckling med ugnsrostade potatisar och morötter i kväll. Till det hade vi sallad, citron och vitlökssås, smarrigt!


Hel ugnsstekt kyckling med tillbehör
1 st hel kyckling
grillkrydda
salt och peppar
vitlökspulver
paprikapulver
smält smör
olivolja
Potatis
Morötter
Små lökar
Dela kycklingen på hälften, men inte hela vägen genom och lägg i en ugnsfast form. 
Pensla kycklingen med smör och olja och krydda med alla kryddorna. 
Klyfta potatisen, skär morötterna i lagom stora bitar och lägg runt om kycklingen tillsammans med lökarna. 
Ugnsstek mitt i ugnen på 150 i ca. 1½ timme, använd helst kötttermometer som ska visa 83 när kycklingen är klar.

Enkelt och gott, bättre kan det knappast bli eller hur?
Så till chipsen vi provade igår, Kettle chipsen, som vi lovade er ett utlåtande om. De var väldigt goda, riktigt krispiga och med mycket smak. De innehåller inget härdat fett, inga konstgjorda smakämnen, inget tillsatt natriumglutamat, inga färgämnen eller konserveringsämnen och de är friterade i solrosolja. Vi provade två olika smaker, dels med balsamvinäger och dels med svartpeppar och vi tyckte båda sorterna var lika goda. Svartpepparsmaken var precis lagom så även de som är känsliga för starka smaker kan njuta av dom.
Drinken blev uppskattad och vi hade det väldigt roligt, som vi brukar ha! Middagen var god, Håkan åt Bryggeriets egen burgare och Anki åt en lammytterfilé som var perfekt tillagad. Efterrätten smaskade vi i oss hos Anne och Ingemar, de bjöd på Dajmtårta som dom vet att vi gillar.
Nu väntar ryggläge i soffan, kanske lite popcorn och en bra film.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!