måndag 22 februari 2010

Torskgryta med dill och tomater

Dagens middag blev en gammal goding som vi gärna kommer tillbaka till, dillstuvad torsk, efter ett recept som vi fått av Ankis mor. Låter kanske inte så gott men tro oss, det är väldigt gott. Mycket smak av citron som torsken ska marinera i innan den tillagas med bl.a grädde och vitt vin, kan det bli annat än smarrigt?


Dillstuvad torsk
400 g torskfilé
citronsaft
mjöl och salt
hackad persilja och dill
smör
2-3 tomater
2,5 dl matlagnings/mellangrädde
1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
Låt fisken marinera i citronsaft, ju längre desto bättre, och vänd sedan filéerna i mjölblandningen.
Skiva tomaterna. Smält 2 msk smör i en låg, vid stekgryta (gärna teflon) och häll i lite persilja och dill.
Varva sedan tomater, fisk, dill och persilja, överst i grytan ska det vara dill och persilja.
Klicka på ca. 2 msk smör, häll i grädde och vin och låt grytan koka på svag värme under lock till fisken är klar, ca 10 minuter.
Smaka av med citronsaft innan servering.

I helgen blir det middagsbjudning i Mårtenssons kök, det är Håkans föräldrar, bröder och mormor som ska komma hit. Vi har bestämt vad som ska serveras till varmrätt men efterrätten har vi lite svårt att bestämma oss för. Har några alternativ på lut, vi ska bara välja ett och det är inte alltid det lättaste när man har flera man skulle vilja prova på... Fast har man inte svårare problem än så ska man vara glad, eller hur?

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

2 kommentarer:

  1. Snabb, enkel och god vardagsmat är något som alltid eftersöks. Och denna rätt kvalar definitivt in på den listan. Att den dessutom i princip bara består av ingredienser man alltid har hemma, gör den ännu bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Isflingan, så kul att du hittat denna gamla goding och att den föll i smaken! Detta är en av de få rätter som vi gärna återvänder till.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!