tisdag 23 februari 2010

Baconlindad lax med rompotatis

I kväll har vi fredagskväll på en tisdag i Mårtenssons kök, i alla fall vad gäller middagen. Vi hade bestämt att vi skulle äta en favorit i repris med baconlindad lax med rompotatis till middag i fredags. Till det skulle vi dricka ett  mousserande vitt vin som vi inte provat förr, Jacob's creek nr.7359 på systembolaget. Nu blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss, Anki blev ju sjuk så Håkan fick käka chicken nuggets i sin ensamhet... Men det råder vi bot på i dag, eftersom vi båda är lediga i morgon så tar vi fredagens meny i dag i stället!

Baconlindad lax med rompotatis
1 laxfilé per person
finhackad dill
torkad körvel
bacon
2 schalottenlökar
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
4 msk röd rom
potatis efter eget tycke
Koka potatisen och skär i mindre bitar.
Strö dill och körvel på laxen och linda baconskivor runt.
Stek hastigt runt om och stek färdigt i ugnen på 200 5-10 minuter.
Hacka schalottenlöken och fräs mjuk i olja.
Slå i vin, crème fraiche och rom och låt det koka upp.
Blanda ner potatisbitarna, smaka av med salt och vitpeppar, strö på dill och servera till laxen.

Härligt med en ledig dag så där mitt i veckan, speciellt när det kommer som en överraskning! Får väl se vad vi tar oss för, förutom att sova länge förstås. Vi ska i alla fall hem till Ankis föräldrar och hälsa på, sen får vi se.

Smaklig spis / Anki och Håkan

P.S. Till efterrätt blir det chokladpudding och grädde. D.S
x

1 kommentar:

  1. Härligt!! Mer lyx i vardagen!! Aldrig fel med en fredag mitt i veckan!:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!