onsdag 3 mars 2010

Äppelmuffins med havregryn

Vi har ju blivit med muffinsform och var ju bara tvungna att prova den. Fiberrika äppelmuffins har vi haft ett recept på som legat och väntat på en provbakning länge nu så ikväll tog vi oss i kragen och bakade! Dom blev kanongoda och känns inte alls onyttiga, tvärtom äter man dom med gott samvete, de innehåller ju frukt!


Fiberrika äppelmuffins ca 12 st.
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
3/4 dl havregryn
½ msk bakpulver
1 krm salt
½-1 dl russin
65 g smör
1½ dl mild naturell yoghurt
1 ägg
2 msk honung
1-2 röda äpplen
socker och kanel till panering av äpplena
Blanda samman alla torra ingredienser och slå ner russinen. Smält smöret, pensla muffinsformarna med lite smör och låt resten svalna. Blanda samman yoghurt, ägg och smör och rör sedan ner i de torra ingredienserna. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel och panera äppelbitarna, lättast är att lägga äppelbitarna i en påse och skaka runt med socker och kanel. Skeda ner smet i formarna och stick ner äppelbitar i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 i 25-30 minuter.

Vi hade pappersformar i muffinsplåten, för att slippa smöra och diska den, men det blir nog bättre utan pappersformar. Nästa gång vi bakar muffinsarna så provar vi att göra dom direkt i plåten, för vi kommer absolut att baka dom fler gånger!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!