onsdag 3 mars 2010

Makrill i foliepaket

Är det våren som har börjat komma till oss? Här nere i söder har vi i alla fall haft strålande vårväder, med sol som lyst från en härligt blå himmel, hela dagen! Det spritter i kroppen och som vanligt blir vi sugna på att ha en liten uteplats att  sitta och njuta av solstrålarna på, så fort det våras. Tyvärr har vi bara en minibalkong i norr, så där finns inga solchanser än men vi sitter där så ofta det går annars.
En härlig långpromenad har vi tagit oss nu i eftermiddag, vi var dessutom och handlade lite som behövdes till dagens middag som blir makrill i foliepaket. Detta receptet har vi också fått från Ankis mor som gärna delar med sej av sina fynd och det är vi glada för.

Makrill i foliepaket 
400 g makrillfilé
1 bit strimlad purjolök
100 g skivade champinjoner
worshestershiresås
hackad persilja
Smöra lagom stora bitar aluminiumfolie (1 per person), lägg på fisk och krydda med salt och peppar.
Strö över svamp och purjolök och droppa på worshestershiresås (efter eget tycke och smak).
Klicka på lite smör, vik ihop till ett paket och ställ in i ugnen på 200 i ca 20 minuter.
Ta ut och kolla så fisken är färdig, strö på hackad persilja och servera med kokt potatis.

Makrill är lite svårare att hitta recept till men vi har några till på lut, så håll ögonen öppna. Har ni inte provat kocka det så tycker vi absolut att ni ska prova och ge fisken en chans, det är den väl värd. Makrill tillhör ju dessutom de fisksorterna som man ska få i sej mer av eftersom den innehåller Omega-3, så kolla i fiskdisken.

Smaklig måltid! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!