tisdag 2 mars 2010

Kvällsmat...

minns jag att vi alltid sa hemma när man skulle äta på kvällen, typ mackor eller något annat lättare. Nu äter vi ju middag på kvällen eftersom vi jobbar hela dagarna, men från och med idag så blir det kvällsmat på tisdagskvällarna. Håkan har nämligen börjat sitt nya arbetsschema vilket innebär att han inte slutar jobba förrän 19.15 och när han kommit hem blir det försent med middag. Vad har ni för bra tips på kvällsmat, förutom mackor?

Vår första kvällsmat blir varma mackor, det har vi inte käkat på väldigt länge så det var vi sugna på båda två. Vi ska ha svampstuvning, ost, ananas, skinka, tomater, rödlök och kaviar som pålägg, fast inte alla på samma macka förstås... Vi kör västerbottenost eftersom vi gillar det båda två, kan verkligen rekommendera er att prova det tillsammans med kräftstjärtar-kanongott!

Svampstuvningen gör vi så här:
2 msk smör
vetemjöl
mjölk
champinjoner på burk
Smält smör i en gryta och rör i vetemjöl så det blir som en tjock smet. Vispa ner mjölk och koka tills det blir stuvning. Blanda ner svamparna och krydda med salt och vitpeppar.

Svårare än så behöver det inte vara. Vad brukar ni ha på era varma mackor? Gör ni dom i ugn eller, som vi, i en smörgåsgrill? Vet att somliga gör sina varma mackor i våffeljärn, det ska tydligen gå lika bra.
Nu är det tid att börja fixa i köket, ska koka te så maken kan få något varmt att dricka till mackorna efter sin långa cykeltur hem.

Smaklig spis! / Anki

2 kommentarer:

  1. Lagar faktiskt oftast mat på kvällen, mer eller mindre avancerat. Omelett kan man kanske kalla kvällsmat. När vi vill äta nåt snabbt, enkelt och mättande blir det äggsmörgås med majonäs, tomat och lök. Gott gott!!

    SvaraRadera
  2. Den äggmackan låter ju hur god som helst, ska provas snarast!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!