onsdag 31 mars 2010

Upphottade köttbullar

I dag har Anki varit ledig, härligt så där mitt i veckan. Har absolut inte gjort någonting speciellt alls, sovit länge, läst, tittat lite på tv och kollat lite olika matbloggar, det finns ju så många olika. Hamnade bl. a på Malins mat som varje månad kommer att ha ett tema på vardagsmat dit man kan skicka sina bidrag. Denna månadens tema är köttfärs så vår middag ikväll blev ett bidrag till hennes blogg. Vi kockade till lite upphottade köttbullar som vi åt med ugnsstekta grönsaker och en kall sås, riktigt gott. Det är sällan vi har köttbullar till middag och när vi väl har det så gör vi något annorlunda av dom, ikväll smaksattes dom bl.a med senap och konjak. Vi festade till det hela ytterligare med att dricka vin till, Black Granite Shiraz, ett rött vin som passar bra till bl.a nötkött.

Upphottade köttbullar
500 g köttfärs
1 äggula
1½ msk fransk senap
1½ msk konjak
1 msk tomatpuré
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och forma till köttbullar.
Stek och servera med ugnsstekta grönsaker, vi hade potatis, morötter, röd lök och gul paprika som vi blandade ner ruccolasallad i innan servering.


Såsen gjorde vi på grekisk yoghurt som i smaksatte med fransk senap, lite majonnäs och hackad persilja. 


Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Låter supersmarrigt!
    Bilden ser levande ut!Men jag tror du kan öka belysningen ännu mer! :) och kom ihåg ingen blixt :) Jag brukar även ställa in kameran på mikro - då gäller det att vara stadig på hand, eller ha möjlighet att luta kameran mot ngt!
    Trevlig påsk till er!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!