fredag 23 juli 2010

Elektrisk lemonad

Gillar ni drinkar, eller tycker ni det är för sliskigt och vägrar dricka det? Vi tycker om drinkar men det blir inte så ofta vi blandar till några, av någon anledning. Fast på sommaren händer det oftare, härligt att njuta av sommarkvällarna på balkongen med en god drink handen. När vi blandar till drinkar så blir det av den syrligare lite sura sorten, gärna med lime eller citronsmak. Nu ska vi dela med oss av vårt absoluta favoritrecept vad gäller drinkar, vi lovar er detta är världens godaste drink! I alla fall tycker vi det och vi hoppas att ni provar det och gillar det lika mycket som vi gör!

Elektrisk lemonad   8 drinkar
2½ dl vatten
2½ dl socker
1½ dl pressad citron (minst!) eller mer om det inte blir tillräckligt surt
några blad färsk mynta
2½ dl vodka
mineralvatten
Låt vattnet och sockret koka upp så sockret smälter. Ta det från värmen och låt det svalna. Blanda 2
½ dl sockerlag med den pressade citronen och smaka av så det blir tillräckligt surt, det ska "dra i kinderna".  Frys in vätskan i isbitar. Kör ett isbitarna i mixer tillsammans med myntablad och vodka, slå upp i höga glas till ca 3/4 och fyll upp med mineralvatten.


Receptet har vi fått från Oprah Winfrey show på tv för länge länge sedan och vi har haft ett antal av dessa underbara isbitar i frysen, många, många gånger! Behöver man inte 8 drinkar så kör man helt enkelt ett par isbitar med så mycket sprit man vill ha i drinken i mixern istället, det går precis lika bra!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

3 kommentarer:

 1. hej!
  och tack så hjärtans mycket för att jag fått award från er :-) ska inom kort delge lite mer info om mig på bloggen.
  bästa hälsningar
  missfranklin

  SvaraRadera
 2. Som ni vet är jag väldans glad i drinkar, men jag håller med de ska vara friska och inte för söta. Den här låter spännande.

  SvaraRadera
 3. Tack så hemskt mycket för den fina awarden! Ni har nu fått kvällens förrätt tillägnade er! :-) Ha en skön helg!

  Kram Karin

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!