torsdag 8 juli 2010

Salsa Verde

Jo då, det går bra om man har en elgrill. Visst, det blir inte riktigt det samma, lukten av grillkol får man ju inte men det doftar ändå av marinaden som köttet legat i och smaken är det absolut inget fel på. Så i brist på möjlighet att grilla "på riktigt" här hemma, så nöjer vi oss med vår elgrill. Oftast har vi grillen i köket men i bland åker den ut på balkongen, dock inte idag. Vår balkong genomgår just nu en transformation och blir ordentligt renoverad, så just för tillfället kan vi inte grilla på den, så köket fick vara grillplats idag.

Grillmästaren i full gång.

På grillgallret fick kycklingfiléer, som badat i marinad hela dagen, parkera sej en stund för att sedan avnjutas med bulgursallad och en supergod sås:

Salsa Verde
1 vitlöksklyfta
1 liten schalottenlök
4 sardeller
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
2 dl hackad persilja
2 dl basilika
3 msk olivolja
svartpeppar
Kör allt utom oljan i en mixer. Tillsätt olja i en tunn stråle under tiden till en slät sås. Smaka av med peppar. 


Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Oj, oj..ingen liten grill ni har! :) Härligt att kunna grilla mycket på en gång.

    Trist med balkongen nu, när det är så fint väder! :(

    SvaraRadera
  2. grymt härligt att grilla i köket! vilken fantastisk bild! :) (och vilket fint kök ni ser ut att ha, är det originalluckor? helt fantastiskt i så fall!)

    hoppas ni får en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Såsen låter jätte god, den måste testas någon dag!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!