torsdag 12 augusti 2010

Baconlindad kyckling med tomatsalsa

I dag tycker vi synd om den ena halvan i vårt hushåll, det vill säga den halvan som har sådan fruktansvärd träningsvärk i låren så det är ett helt företag att ta sig fram gående... Stackars, stackars liten...:) Möjligtvis kan det hela lindras av en Piggelin eller någon chokladbit, som tur är finns båda alternativen inom räckhåll. Vi vann nämligen en hel massa chokladkakor hos Helena som har bloggen "Bara en kaka till" för ett tag sedan och de ligger nu i skafferiet och bara väntar på att intagas! Ska bli riktigt spännande att prova de olika smakerna och eftersom det är 70%-igt mörkt choklad så tycker vi att det kan räknas som "meducin" (som Pippi säger)!


Nu är det ju så att man kan ju inte bara leva på Piggelin och choklad, det krävs ju lite mat i magen också och valet föll på kyckling idag. Vi hittade ett recept i vår "prova på"-mapp som säkert legat där i ett par år så vi tyckte det var dags att prova det. Vi blev väldigt förtjusta i rätten, den kommer säkert att hamna på våra tallrikar fler gånger. Det var lite pimsigt att fylla och rulla samman köttet men det gick till slut när vi väl kom på tekniken, så var inte oroliga för att prova på att laga till:

Baconlindad kyckling på grillspett med rosmarin, citron och bacon  2 port
2 kycklingfiléer
sambal oelek efter eget tycke och smak
1 citron
rosmarin, helst färsk
8 skivor bacon
Halvera filéerna på längden och dela sedan dom på mitten genom att lägga köttet med snittytan mot skärbrädan och sedan dela.
Pensla med sambal oelek och salta.
Skiva citronen och dela skivorna.
Lägg citronskivor och några rosmarinbarr på kycklingen och rulla ihop.
Vira en baconskiva runt varje bit, stick en grillpinne genom och krydda runt baconet med svartpeppar.
Sen kan man kocka till rullarna på två olika vis: grilla på grill eller steka rullarna i en stek/grillpanna tills de fått färg och sedan ställa i ugnen på 200 grader till de är färdiga.
Servera med tomatsalsa:

Tomatsalsa
4 tomater
1 rödlök
2-3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
2 tsk socker
salt och peppar
Klyfta tomaterna, skär bort kärnorna och tärna köttet.
Finhacka löken och lägg i en gryta med övriga ingredienser.
Småkoka ca 5 minuter och smaka av med salt, peppar och ev. mer socker.

Så, då är det väl hög tid att bota de ömmande låren, få se om det blir glass eller choklad - eller kanske båda... Diet? vem? vi? ehh.....

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

8 kommentarer:

  1. La lilla laxen i marinad redan idag. Imorrn blir det eran thailax till fredagsmiddag. Ska bli gott!!

    SvaraRadera
  2. Blir riktigt nyfiken på chokladen. Vad är det för sort??? Jag är en riktig chokladälskare!!!
    svar
    När vi var i Hua Hin bodde vi mellan Cha Am och Hua Hin. Vi lyxade oss riktigt ordentligt då hotellet var femstjärnigt...det ligger kvar men har bytt namn, kanske hotellkedja också. Måste faktiskt kolla upp det.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Det låter som en riktigt god kycklingrätt.

    Choklad - det är en av de allra bästa medicinerna! :)

    SvaraRadera
  4. Härlig blogg ni har. Har precis hittat hit!

    SvaraRadera
  5. 70%-ig choklad är bara nyttigt :) Vilka smakar vann ni?
    Kycklingen låter smarrig!
    Trevlig helg!!

    SvaraRadera
  6. fasen vad gott det låter! hoppas att ni får en fin helg (med massor av kakor!)

    SvaraRadera
  7. Kan meddela att mörk choklad hjälper fin fint mot träningsvärk, särskilt om den sitter i benen ;-) Men man måste äta ganska mycket... Bra,va?!

    SvaraRadera
  8. Låter riktigt fräscht och gott, dessutom är ju bacon och kyckling en toppenkombo.

    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!