söndag 8 augusti 2010

Grillade spareribs

Dagens väder, med regn som paddrat mot rutorna, har passat oss väldigt bra eftersom vi har kunnat ligga och slappa i tvsoffan utan att känna dåligt samvete alls. Vi spenderade gårdagskvällen och natten hos goda vänner i Trelleborg, där vi bjöds på god mat och dryck och trevligt sällskap som vanligt. Kvällen blev sen innan vi hoppade i säng och då är det skönt att bara ta det lugnt och göra ingenting alls dagen efter. Fast det är ju klart, mat har vi ju lagat även om det inte krävde någon större ansträngning alls. Bara att ta fram revben från frysen, pensla på lite god goja och pudra på lite kryddor, låta ligga och gona till sej innan det grillades i ugnen.
Resultatet blev, som vi brukar säga här hemma, ( på ren skånska) "goare än plätta, och plätta som é så gott!"

Perfekt "dagen efter kvällen före" middag...

Spareribs a'la Håkan
Lawrys kryddsalt
Historic Lynchburg Barbecue Seasoning & Rub
½ dl rapsolja
1 tsk Worshestershiresås
1 msk flytande honung
Pensla först på en blandning av worshestershiresås, honung och rapsolja på revbenen.
Krydda sedan med de torra kryddmixerna och låt köttet ligga och marinera minst 3 timmar.
Under tiden som köttet grillas så penslas det med marinaden.

Även igår bjöds det på grillat, lite olika varianter kött låg på grillen bl.a Tandorikryddade kyckling spett, och grillspett med marinerat oxkött och baconlindade dadlar. Till detta en potatissallad, grönsallad och lite olika kalla såser:


Nu bär det av in i duschen för att sedan återinta tvsoffan med lite sött tillbehör. Vi har köpt hem lite meloner, nektariner, ananas och mango att festa på, nu börjar nämligen "eftersemestertiden" i vårt kök och det är dags att ta tag i alla ovanor man lagt sig till med! Volangerna som hamnat på magen sitter lite i vägen och behöver minskas ner lite. Så godis och glass förpassas till fredagar och lördagar i sällskap med öl och vin, övriga dagar får det bli frukt som det snaskas på och vatten i våra glas... sen får vi se hur länge det håller i sej:) 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

5 kommentarer:

 1. Jag bara älskar vinbärssås, jättegott till lamm och vilt!

  SvaraRadera
 2. ja, tänk om man hade en sådan självdisciplin - här blir det vin ofta på sommaren (skämsminen...) och jag har inte ens börjat min semester ännu. haha. det är illa!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ja det var det där med disciplin... men nu får vi ju gäster från Sverige igen och då blir det ju semester för oss också, eller? ;) Men grillat é gott och vin likaså. Bikinisäsongen är snart över så jag satsar på att komma i form till nästa år istället ;D

  SvaraRadera
 4. Det blev ingen pizza såg jag, vi slapp själva att göra mat eftersom vi blev bjudna på en god paj igår.
  Barbara

  SvaraRadera
 5. Nu är det dun tur att synas!
  Just nu har Design by M ett perfekt erbjudande för dig som vill synas lite extra innan skolan och jobbet börjar. 10% på personligt designad headers och bakgrunder, format efter dina önskemål.

  En person behöver endast några enstaka sekunder för att avgöra om en blogg eller en hemsida är intressant eller inte. Låt design by M göra dem sekunderna en fördel för dig.

  Ingen massproducering, inga gränser, fräscht, snyggt och formar efter dina önskemål. Så vad väntar du på, kolla in www.designbym.se för mer info.

  Med vänliga hälsningar
  Design by M

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!