lördag 7 augusti 2010

Pink lady

Årets sommarsemester går mot ända för även den andra halvan av Mårtenssons kök (läs Anki) och som vanligt funderar vi redan på nästa års resa och börjar planera lite smått... Håkans armabandsklocka vägrar inse att vi är tillbaka i Sverige igen eller är det kanske ett sätt att hålla kvar den där känslan fortfarande? I vilket fall så leder det till att Håkan allt som oftast avlossar repliken "vad gjorde vi förra ...dagen vid den här tiden" samtidigt som han tittar på klockan, ett härligt sätt att hålla kvar den där känslan.

Det är lördag och vi firar den med en av alla de smarriga drinkarna som Anki sippade på i Thailand (det var väl ett himla tjat...). En (och kanske flera av er) uppmärksam läsare la märke till det underbart fina glaset som drinken serverades i, kan det bero på att hon, Remsan, är tokig i drinkar? Anki visste faktiskt inte riktigt hur hon skulle reagera när drinken kom in på bordet... och det var väl inte helt och hållet en angenäm upplevelse att dricka ur ett glas som var format på detta viset...
I alla fall, Remsan, denna är till dej:


Pink lady   1 glas
4 cl gin
en skvätt grenadine
en skvätt grädde
1 äggvita
Alla ingredienser skakas med is och slås upp i ett urtjusigt glas som dekoreras med en bit ananas!


Skål och trevlig helg! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

 1. Vilket coolt glas!
  Jag skulle vilja ha ett gäng sådana. ;-)

  SvaraRadera
 2. Hahaha det var ett annorlunda drinkglas :)

  SvaraRadera
 3. Jag tackar och bugar! Ni är ju för gulliga ni :-) Ska absolut mixa till mig en sådan rosa läckerhet. En tjej som jag som gillar rosa och drinkar - och så går det kombinera dessa! Kanske kan dricka den ur en vas jag har som är formad som en kvinna, fniss... Frågan är vart man ska hålla... Kram på er!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!