söndag 29 augusti 2010

Potatissallad med pepparrot

Lördagens inlägg kommer denna söndagsmorgon istället, inte på grund av lathet från vår sida utan snarare från vår uppkopplings sida. Det gick överhuvudtaget inte alls att hitta ut i etern när det var dags att berätta för er om vår dag och dess matlagning som blev en hel del. Men kanske något av våra recept kan passa denna härliga söndag istället, kanske någon som behöver en återställare så här på söndagsmorgonen? Då kan denna Bloody Mary kanske passa bra, den är ju nästan som en hel måltid och igår tog vi en som "förrätt" under tiden som vi underhöll oss i köket med matlagning.


Bloody Mary    1 glas
3 cl vodka, gärna peppar eller chili om man har
15 cl tomatjuice
minst ett stänk Tabasco (Anki 1, Håkan 5)
3 stänk Worcestershiresås
1-2 cl pressad citronsaft
salt och peppar
is
Slå vodkan i ett högt sk "groggaglas", droppa i Tabasco, Worcestershiresås och citronsaft.
Rör runt så allt blandas och tillsätt därefter isbitar och tomatjuicen.
Smaka av med salt, peppar och dekorera med en selleristjälk.
 Drick och njut!

Undertiden som vi avnjöt denna matlagare så tillagade vi spareribs i ugnen, färdigkryddade men upphottade av Håkan med diverse kryddor och cane syrup. Dessutom kockade vi till en del tillbehör bl.a en potatissallad:

Potatissallad med pepparrot   2 port
Kokta, fasta, potatisar
25 g smör
saft från ½ pressad citron
riven färsk pepparrot
1 liten hackad rödlök
färska spenatblad eller ruccola
salt och peppar
Skär potatisen i mindre bitar och blanda den med rödlök och spenat i en serveringsskål.
Bryn smöret i en gryta och vispa under tiden.
Riv ner pepparroten och pressa i citronsaften i smöret, salta och peppra, och slå det över potatissalladen precis innan serveringen. Riv över lite pepparrot vid serveringen.


I dag jobbar Håkan, hela långa dagen, det är tid för inventering i affären där han jobbar så han är nog i full gång med att räkna fiskpinnspaket, pommes fritespåsar och annat spännande i frysen... Anki ska invadera köket och förbereda kvällens lätta måltid, vad det blir får ni veta i morgon!

Hoppas ni får en härlig söndag,
Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Tack för ett fint recept på potatissallad.

    SvaraRadera
  2. vad kul, vi hade en lång diskussion om bloody mary igår och kom till slut fram till att vi måste göra det snarast så att vi kan komma ihåg om det är gott eller inte. ska på brunch alldeles strax, kanske ska passa på att prova på då :)

    hoppas ni har haft en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Tänk jag har aldrig druckit en Bloody Mary, inte en Virgin Mary heller iofs. Jag har alltid fått gör mig att det är som kall gazpacho. Måste passa perfekt innan maten.

    SvaraRadera
  4. Jag har aldrig smakat på Bloody Mary och jag kan inte riktigt förstå varför. Det får nog bli ändring på det :)

    SvaraRadera
  5. Salladen lät riktigt god! Köper en pepparrot ibland, så använder man bara litegranna o resten blir liggande. Men nu vet jag vad jag ska göra med den tror jag...

    SvaraRadera
  6. Vad blev det för gott idag? :)

    SvaraRadera
  7. Hej! Den där salladen lät riktigt god. tyvärr gillar inte min man pepparrot så jag får väl se till att kasta ut honom nån dag :-)

    Bloody Mary är egentligen inte min favorit men till brunch tycker jag det passar fint...oavsett om jag behöver en återställare eller inte ;-)

    SvaraRadera
  8. Låter supersmaskigt,pepparrot använder man på tok för lite...

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!