lördag 14 augusti 2010

Singapore sling

Så är det lördag, en regnig och grå sådan. Hur är vädret hos er? Hoppas solen skiner lite mer på er och lite extra på dom som njuter av sina sista (för denna sommaren) skälvande semesterdagar, jag vet några som börjar jobba igen på måndag... Håkan jobbar hela dagen och eftersom det varit så tråkigt väder så jag har passat på att rensa ur garderoben, skafferiet och alla papper som lagts på hög. Skönt när det är klart och ordningen är återställd.

När Håkan kommer hem i kväll tänkte jag sätta ett glas i hans hand med en god drink i. Just denna söta skapelse drack vi när vi var på vår andra bröllopsresa, i Thailand och Singapore, en resa vi gjorde med min syster och hennes sambo. Den ena kvällen styrde vi stegen mot det världsberömda Raffles Hotel för att inta deras drink "SIngapore Sling" i hotellbaren "Long Bar". Det var en upplevelse vill jag lova, jordnötsskal över hela golvet, solfjäderfläktar i taket som såg ut som de var hämtade ur en Indiana Jones film, ja hela miljön kändes som den var hämtad ur en film... Drinken var smarrig och efter barbesöket tog vi en tur i souvenirshopen där vi köpte en skylt med drinkreceptet och det har använts mer än en gång... Nu tänkte jag att ni skull få ta del av det:


Singapore Sling   1 glas
30 ml gin
120 ml ananasjuce
15 ml cherry brandy eller Kirschwasser (denna använder vi, köpt i Tyskland)
15 ml limesaft
7,5 ml Cointreau
7,5 Dom Benedictine
10 ml grenadine
Ett stänk Angostura Bitter
En skiva ananas eller ett körsbär till garnering

Håkan på väg att njuta första sippen.

Skål!

Syrran och jag.

Nu har det blivit mycket reseskildringar och många resebilder i de senaste inläggen, men det är en ganska stor del av vårt liv och ett stort intresse vi har, näst efter mat och dryck förstås. Så det blir säkert fler reseminnen här hos oss och vi hoppas ni står ut med det. Vi konstaterade häromdagen att det är alldeles för sällan som fotoalbumen åker fram och man sätter sej ner och minns. Så därför köpte vi går en digital fotoram så vi nu kan njuta av alla foton vi tagit genom åren, såväl på resor som här hemma. Ett inköp som vi verkligen kan rekommendera om ni är som vi och fyller skåpen med bilder som alldeles för sällan tittas på. Nu ska jag titta på foton och vänta på maken...

Smaklig spis! / Anki
x

6 kommentarer:

 1. Reseinlägg kan man (jag!) aldrig få för mkt av! Så fortsätt gärna :) Älskar också att resa! Lite ångest över att alla bilder bara ligger i datorn och inte i ngt album. Måste ta tag i den saken! Kanske en digital fotoram är lösningen.
  Här i Stockholm har solen varit framme hela dagen och det har varit runt 26 grader - underbart och svettigt :) Hoppas ni får lite sol i morgon!
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. jag tycker definitivt om reseinlägg! det blir det några hos mig med de kommande veckorna för snart åker jag på semestern, lalalala.

  det låter som att ni har haft en fin helg, härligt!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar reseinlägg!

  Jag har också varit på Raffles och druckit Singapore Sling, och jag håller helt med om er beskrivning av stället, att det var som en film! Det var i Singapore som syrran och Vimal träffades, så det var därför det blev en Indien-resa i våras. :-) Jag tyckte att hela Singapore var lite som ett köpcenter, lite overkligt sådär, på något sätt. Inte för att det skulle vara något negativt, i och för sig, men ändå. Lite som i en bubbla.

  SvaraRadera
 4. Reseberättelser är bara trevligt. Både att få lite tips om resor eller bara drömma sig bort lite.

  SvaraRadera
 5. Fortsätt gärna blogga om resorna, alltid kan man få drömma sig bort lite... :)

  /Åsa

  SvaraRadera
 6. Åh Singapore Sling, en sån kunde jag tänka mig ikväll när jag kommer hem! Fast jag ska baka till en möhippa, så det är nog bäst jag håller mig till imorgonkväll... ;)

  Trevligt med reseskildringar!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!