fredag 24 september 2010

Heta räkor

Ibland är det uppåt i livet och ibland på andra hållet. Igår var det mesta i Mårtenssons kök upp och kvällen avslutades på Bryggeriet för en trevlig Quizkväll i glada vänners lag. Vårt lag, Team Kafka (döptes när vi skulle till Prag i våras) samlades igår när det var dags för premiär för höstens omgång och det gick alla tiders, vi vann! Jo då, äntligen fick vi vår revansch och gick hem med vars en hundralapp mer på fickan!

Idag är det inte så väldigt uppåt här hemma, vi har fått tråkiga besked och det kommer antagligen att påverka mängden inlägg här hos oss. Men vi hoppas ni har överseende med det, vi kommer att göra vårt bästa ändå eftersom detta också på något sätt är som ett andningshål för oss i allt annat runt omkring. Att fortsätta skriva här får oss att tänka på annat för en stund och då känns det lite bättre.

Nåja, nog om det och över till maten vi just satt i oss, för hur det än är så måste man försöka få något i magen annars är man inte till någon nytta och stöd för andra i ens närhet. Vi har plockat mat ikväll, det blev alltså en hel del olika ätligheter som dukades upp på vårt matbord. T.ex salami med fänkål, gravad lax med en ny gravlaxsås, lite ostar, kex och dessa smarriga räkor:


Heta räkor
500 g skalade räkor
2 stora vitlöksklyftor
1 liten hackad röd chilifrukt
1 dl hackad persilja
1 dl hackad färsk basilika
4 msk olivolja
Pressa ner vitlöken i olivoljan, tillsätt chili och örter.
Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar. Låt stå minst 1 timme innan de serveras med:
1 bunt ruccola
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
flingsalt
Hacka ruccola och blanda samman med övriga ingredienser. Smaka av med ev. mer vinäger.

Japp, där har ni ett stycken smarrigt räkrecept från oss till er. Nu är det soffan framför tvn som gäller, kanske så även hemma hos er? Hoppas er helg blir fin och bra!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Ledsamt att ni fått tråkiga besked. Hoppas på att allt blir bra! Självklart har vi överseende men vi kommer också att se fram emot era inlägg och som ni säger, det är ett bra sätt att tänka på annat en stund. Er fredagsmat såg jättegod ut. Här blir det pizza på svenska skolan ikväll men hoppas på lite ost och vin när vi kommer hem. Sköt om er och ha en så bra helg ni kan. Stora kramar!

    SvaraRadera
  2. Så är ju livet. Ibland går det upp och ibland går det ner. Alla inlägg behöver ju faktiskt inte handla om mat heller.

    Ha en skön helg!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag kommer vara en trogen läsare oavsett hur många inlägg det blir!

    Jag hoppas även att allt löser sig!

    Ha en fortsatt trevlig helg :-)

    SvaraRadera
  4. Hej! För mig är bloggandet och framförallt bestyren i köket också ett andningshål när livet känns tungt. Just nu känns det väldigt tungt av den anledningen som ni läst om. Tyvärr finns inga bra besked att få längre i vårt fall. Jag hoppas att det inte är så för er och är det det så har ni min varmaste medkänsla.

    Det var skönt att läsa om att bloggandet är ett andningshål för er med för ibland får jag dåligt samvete över att jag orkar göra det fastän livet känns trist.

    Sköt om er!

    SvaraRadera
  5. Ja, livet har "ups and downs". Hur jobbigt allt känns för tillfället så hoppas jag att allt löser sig till det bästa!!

    Fortsatt trevlig helg!!

    SvaraRadera
  6. quiz - hurra! jag brukar också gå på quiz, det är grymt kul. men tråkiga besked - inte alls kul :( hoppas allt löser sig! jag har också haft en del tråkiga besked i år (allt från hjärtinfarkt till cancer och skilsmässa). suck.

    pelle svanslös-teet är för övrigt riktigt, riktigt gott! det smakar grädde och champagne (pelle var en riktig finsmakare, som ni märker...)

    hoppas ni får en fin söndag!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!