torsdag 14 oktober 2010

Här är vårt kylskåp!

Är det någon av er som minns ett tv-program från 1992-93 med Jan-Boris Möller som hette "Här är ditt kylskåp"? En gång i veckan fick en kändis ett besök av Jan-Boris som kockade till en tre-rätters av endast det som fanns i kylskåpet. Vi minns det båda och kommer ihåg att vi tyckte det var ett riktigt bra program.

Detta kom vi att tänka på när vi läste fredagens inlägg i Pyttes Matblogg nr 59.267.054 , där hon hade fotograferat sin kyl och utmanade sina läsare att göra detsamma. Det är precis vad vi tänker göra idag, vi tänker visa er vårt kylskåp och dess innehåll, och inte nog med det, vi tar det hela ett steg längre och visar även vår frys och vårt underbara skafferi. Vi bor i en hyreslägenhet i ett hus byggt 1937 och vårt kök i princip original, det bästa med det är att vi har ett enormt skafferi som sluger en hel del... Där kan man hitta både det ena och det andra när det städas där inne...

So here it goes, vårt kylskåp, undrar vilken tre-rätters som hade serverats av detta innehållet:


Vår frys:


Vårt skafferi:Och till sist måste vi bara visa er insidan av vår skafferidörr där världens bästa kryddhylla finns uppsatt! Ankis far är en hejare på att omsätta Ankis idéer till verklighet och snickrar gärna ihop både det ena och det andra till oss. Denna fixade han till så vi fick mycket bättre översyn över en del av våra kryddburkar, resten som inte fick plats står i ett annat skåp...


Så där ja, där har ni en del av våra "kökshemligheter". Nu är det er tur, ta med er kameran gå ut i köket och börja fotografera!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

 1. Vad avundsjuk jag blir på ert fina skafferi :-) , ett sådant vill jag också ha, kul att få se vad ni har i kylskåp, frysen och skafferiet, riktigt fullt ser jag :-)

  SvaraRadera
 2. Cupcakesfluffan: Tack. Ja det skafferiet kommer vi verkligen att sakna när (om) vi flyttar. Vågar du oxå anta utmaningen?

  SvaraRadera
 3. När jag hamnar i nöd, flyttar jag hem till Er! ;D

  Jag hade faktiskt en bild på mitt kylskåp för ett tag sedan, men det är aldrig så välfyllt, som ert. I frysen och skafferiet är där mest bakingredienser! :D

  SvaraRadera
 4. men fy fabian vad jag vill ha erat kylskåp, eran frys och framför allt erat skafferi! vet ni vad jag har som skafferi? ett kastrullskåp! när jag blir stor och får ett hus ska det ha ett skafferi som man kan gå in i :) och jag minns faktiskt Här Är Ditt Kylskåp, trots att jag mest borde ha sett på Disneyklubben och Småstjärnorna vid det laget...

  SvaraRadera
 5. Så där vill jag oxå ha det! Avis är bara förnamnet! Själv kör jag sedan en tid med skåpstömning så det är bara "lite" för fullt! Nä, ingen bild idag!

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Jo jag minns det programmet, det var riktigt bra (tror jag ;)). Kul idé att dela med er av era kökshemligheter. Erkänner direkt...måste städa mitt skafferi först. Har ett stort skafferi och det är helt underbart men jäk... vad stökigt det blir hela tiden, vet inte vem som är där och stökar till ;)
  Ha det gott! PS kul att ni fick lite Halloween inspiration.

  SvaraRadera
 7. ååååååååh! jag vill också bo i en funkislägenhet! det står faktiskt högst upp på min önskelista när jag och callen ska flytta (men det dröööööjer). jag ska dock inte klaga, jag är ganska nöjd med vår lägenhet också. ska fota vårt sprillans nya kylskåp imorgon! vi är ju mitt uppe i en köksrenovering och på måndag börjar allvaret så det är kanske bäst att ta bild innan det. höhö.

  SvaraRadera
 8. Där hade ju Jan Boris-Möller kunnat hitta mycket gott:) Jag gillade verkligen det där programmet, det hade de gärna kunnat köra några fler säsonger av!

  SvaraRadera
 9. Där hade ju Jan Boris-Möller kunnat hitta mycket gott:) Jag gillade verkligen det där programmet, det hade de gärna kunnat köra några fler säsonger av!

  SvaraRadera
 10. Wow, ni tog verkligen min utmaning ett steg längre... Roligt att se, och hjälp vad mycket mat ni har hemma!

  SvaraRadera
 11. Tina: Du är välkommen, vi ska nog ta hand om dej...

  Pernilla; Ditt matintresse började verkligen tidigt.

  Lena:Vi ser fram mot din bild.

  Kaksmulan: Nej det där med vem som stökar till är ett mysterium, kanske samma hos oss som hos dej?

  Charlotta: Spännande med renovering. Ska kolla efter din bild.

  Susie: Välkommen hit! Ja, det programmet hade det gott kunnat börja spela in igen.

  Pytte: Roligt att du hittade hit, välkommen! Ja, det ryms en hel del där i gömmorna...

  SvaraRadera
 12. Skoj utmaning det här! Jag tycker det är jättekul att se i andras skåp =) Det verkar så mycket mer spännande!

  En motsvarande utmaning för folks kokbokshyllor hade jag också älskat :D

  SvaraRadera
 13. Tack för titten, spännande. Vad avundsjuk jag blir på ert skafferi. Vi hade ett liknande skafferi i vår förra lägenhet och det var så himla bra, när vi sen flyttade märkte vi först efter vi flyttat in att de tidigare hyresgästerna hade rivit ut hela skafferiet och ställt kylskåpet där skafferiet varit (hur korkade kan man bli). Snacka om att vi blev sura och irriterade. Så nu får alla skafferivaror samsas i några köksskåp :(

  SvaraRadera
 14. Cecilia; Visst är det spännande att kolla, nästan som att tjuvkika...
  Kanske en kommande utmaning då, att fotografera alla kokböckerna, anar att det finns en hel del hyllor som hade fotats hos några bloggare...

  Marie-Louise; Vassego! Vet att det gjorts likadant i i alla fall en av lägenheterna här i huset. Precis som du skriver så undrar man verkligen vad de tänkte på när de rev ut en sån guldgruva?

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!