fredag 5 november 2010

Ett gott vin till helgen kanske?

Hej hopp, fredagen är här (och nästan gången också...), härligt, härligt. Vissa fredagar känns bättre än andra, kanske beror det på mörkret som faller så mycket tidigare nu och ger en annorlunda stämning?
Anki har haft lyxen att vara ledig även idag, inga barn på förskolan och då blir det ingen personal där heller. Det behövs liksom inte... Dagen har bjudit på gymbesök, föräldrabesök och en snabbvisit på röntgenavdelningen. Inget farlig förhoppningsvis, bara en handled som har jäklats alldeles för länge nu och som det behövdes kollas lite närmare på.

För er som undrar hur det gick för vårt lag på quizzkvällen i går så avgick vi med vinst även denna gången! Känns som det börjar bli en vana nu, en trevlig sådan dock. Att det skramlar till i kassan gör ju inte det hela sämre precis.

I kväll serveras det fläskfilé i vårt kök efter ett recept som vi inte använt på en väldigt lång tid, inte sedan vi satte igång med denna bloggen i alla fall. Det var Ankis föräldrar som påminde oss om den förra helgen när de ringde och frågade oss något om receptet, tack för den påringningen!

Amarone della Valpolicella, nr 2740, 170 kr på systembolaget.

Förra fredagen njöt vi av ett gott Amaronevin som vi tänkte tipsa er om. Vi drack det till en riktigt vällagrad parmesanost, under tiden som vi kockade till lammsteken. Till parmesanosten passade vinet otroligt bra, smakerna gick verkligen hand i hand, men till lammsteken gjorde det sig inte alls! Vi hade en sås till steken och i den var det vitlök och tomater, förmodligen var det någon av de ingredienserna som vinet inte ville umgås med alls. Så köper ni vinet, och det tycker vi att ni ska om ni gillar Amaronevin, så tänk på att inte dricka det till tomat/vitlökssås.

Nu ska klyftpotatisen förberedas så vi kan äta när Håkan kommer hem från jobbet. Kan tänka mej att det lär ta lite extra lång tid för honom att cykla i kväll, mörker och hård motvind är inte roliga cykelkamrater. 

Ha en härlig helg/
Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. Vilken prisvärd amarone!! Me like!!

  Ja, det var ingen rolig motvind att cykla hem i idag. Dagens träningspass avklarat!!;)

  SvaraRadera
 2. Sofie; We too! Man ska plocka fram det positiva i saker, då slipper du gå och träna idag!

  SvaraRadera
 3. Härligt vin, här går Amarone på drygt 200kr för de billigaste men som tur är har jag vänner och en man som vet hur man fjäskar med mig ;)
  Hoppas det blir en god flaske ikväll till fläskfilén man behöver lite att värma sig med i höstrusket. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Kaksmulan; Bra med sådana vänner:) Jodå det blev gott vin även ikväll, även om det inte blev Amarone.

  SvaraRadera
 5. Gott med Amaronevin men jag tycker det låter konstigt att ett italienskt vin inte skulle gå ihop med tomat och vitlök?????

  För oss blev det stekt strömming igår ihop med en kall öl ;-)

  SvaraRadera
 6. Martina; Men visst är det konstigt, det tyckte vi oxå. Men det var verkligen inte gott alls.

  Strömming/sill och en öl sitter gott!

  SvaraRadera
 7. Mmm, jag blir nästan hungrig när jag går in på eran blogg... :)

  Maken fick ett Amaronevin förra veckan, men vi har ännu inte kollat upp vad det passar till. Det var inte lika som erat i alla fall.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!