söndag 28 november 2010

Indonesisk kyckling

God kväll alla läsare. En glad första advent på er!

I går kväll var vi ju borta på middag hos Anne och Ingemar och det var, som vanligt, en trevlig kväll med god mat och dryck. Tydligen skulle halva Ystad bort på kvällen så det var stört omöjligt att få en taxi, så det var att bylsa på sej varmaste vinterstassen och ge sig iväg till fots. Faktiskt riktigt skönt med en långtur eftersom vi hade varit inne hela dagen och pyntat. Glöggen, med tilltugg, som vi bjöds på när vi kom fram satt som en krocketklubba på smalbenet. Till middag blev det en supergod fiskgratäng med spätta, räkor och potatismos, vi får väl se om vi  kan lägga händerna på receptet. Så här fint var bordet dukat, juligt rött:


Efter att vi satt i oss efterrätten så satte vi igång med lite reseplanering inför våren. Alltid lika spännande och vad planeringen resulterade i får ni veta lite senare när allt är spikat.

Ikväll har vi käkat kyckling, en Indonesisk sådan med bl.a Sambal Oelek i. Gott med lite hetta i kylan: 


Indonesisk kyckling
4 strimlade kycklingfiléer
3 dl vispgrädde, lättvispad
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
Bryn kycklingköttet och lägg det därefter i en ugnsfast form. Tärna paprikan, skiva vitlöken tunt och lägg ner den tillsammans med paprikan i formen. Blanda de övriga ingredienserna och slå det i formen. Gratinera i ugnen på 225 grader i 20 min. Servera med ris.

I dag har vi lagt den sista handen vid julpyntningen, julgardinerna har åkt upp i köket och alla tomtar har hittat till rätt plats. Eftersom Håkan är galen i tomtar och har samlat sedan barnsben så vi har en hel del som får pryda vårt hem vid denna tiden. Vi tänkte det kunde vara roligt att visa er en ny från samlingen varje dag och först ut blir det ett gulligt par som byggt en ljuslykta. Det kan ju passa bra eftersom det är mycket snö fortfarande, och mer ska det tydligen bli...
Så nu kör vi igång Mårtenssons tomteparad:


Nu tänkte vi faktiskt ge oss ner en liten sväng på stan och titta lite på julskyltningen, har ni varit ute på stan och tittat eller väntar ni ett tag?

Ha en fortsatt skön första advent/
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

10 kommentarer:

  1. Låter som en himla god kycklinggryta då den innehåller ingredienser som jag verkligen gillar.

    Ha en fortsatt trevlig första advent

    SvaraRadera
  2. åh,vad mysigt! jag älskar att gå på julskyltning. tyvärr är det inte alls lika roligt här i göteborg som det var när jag var yngre och bodde i skåne (göteborgarna har liksom inte fattat grejen med det hela).

    låter kul med reseplanering! hos oss har planerna gått från istanbul till milano och nu hong kong. tror att det blir HK faktiskt, jag har ju aldrig varit i asien.

    hoppas ni har haft en riktigt fin kväll!

    SvaraRadera
  3. Den där kycklingen låter riktigt god, den måste jag absolut prova!

    SvaraRadera
  4. Ha ha om glöggen satt som en krocketklubba på smalbenet så måste de ha använt Barbros recept med 1 liter vodka ;)
    Kyckling grytan ser jättesmaskig ut.

    SvaraRadera
  5. Det blev ingen skyltsöndag för oss i år, vi hade -17 grader. Och eftersom jag inte är gympalärare och då inte lever efter mottot "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder", så vill jag hävda att det visst finns dåligt väder. Vi stannade helt sonika inne och åt en god middag och spelade kort istället.

    Trevlig början på veckan.

    SvaraRadera
  6. De ser väldigt gott ut! aldrigt prova göra gryta med grädde eftersom jag använder bara kokosmjölk och jag tror att i asien använder vi mest kokosmjölk istället för grädde men det kan jag prova också ;9

    SvaraRadera
  7. Cupcakesfluffan; Jo, den var smarrig, du får ta och prova den.

    Charlotta; Du får ta och lära upp Göteborgarna hur man firar julskyltning. Här har flera affärer återinfört förtäckta fönster som avtäcks först precis innan de öppnar på söndagen, kul! Så spännande det låter med HK, där blir vi allt lite avis.

    Helena; Gör det, det var enkel och jättegod!

    Kaksmulan; Ja, du kanske de hade det:)

    Erika; Oj, -17 låter inte särskilt inbjudande... Här håller det sig runt -3, fast det stormar så in i bänken.

    Sana; Man kan säkert ha i kokosmjölk istället om man vill, du får prova.

    SvaraRadera
  8. Gott det låter! Detta ska jag prova :)

    SvaraRadera
  9. Vanilla sky; Gör det, enkelt och gott.

    SvaraRadera
  10. Mums! Jag blir sugen. Min dotter flyger till Italien imorgon, och jag är lite avis på allt gott hon ska äta. Mmmmmmm... Önskar er en förträfflig fredagkväll båda två. Kram!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!