måndag 13 december 2010

Lusse lelle

Hoppas ni haft en härlig luciadag och att ni kanske har fått smaka en och annan lussekatt idag. De av er som har barn har säkert dessutom fått se luciatåget komma och gå, kanske ni själv också har tagit en tur med vita linnen eller tomtedräkten på? Tåget på förskolan där Anki jobbar gick jättebra, det sjöngs för fulla halsar av såväl pepparkaksgubbar och tomtar som lucior och tärnor.
Halkan fortsätter hos oss, för Håkans del tog cykelturen hem 1 timme istället för de vanliga 20 minuterna! Som om att det inte räcker med ishalka så faller det snö igen...

Middagen ikväll bestod av spenatstuvning och isterband, inga större konstigheter alltså, men ack så gottigt. Så vi ger oss rakt på dagens tomte som dagen till ära är klädd i vit stass, hur skulle det annars se ut? Denna lilla sötnos hänger i vår gran för första gången i år, vi fick honom efter Ankis mormors syster förra året så han är en nykomling i samlingen. Vi har några liknande sen innan, men inte i vita kläder.


Mer än så blir det inte i dag men i morgon bjuder vi er på ett recept på en smaskig fiskgratäng så glöm inte att kika in i vårt kök då!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

  1. Jag var våghalsig nog att ta cykeln idag. Sååå halt! Jag har INTE dubbdäck. Tyvärr! Dock ingen snö- Bara snorhalt!!

    Isterband är inte det godaste jag vet. Tror det är sånt man antingen gillar eller inte...:)

    SvaraRadera
  2. Sofie; Så är det nog, "antingen eller mat" är det. Dubbdäck, där sa du nåt!

    SvaraRadera
  3. Jo det har blivit två luciatåg idag. Ett på jobbet och ett på barnens förskola. Vi har -20 grader ute, så vi försöker hålla oss inne så mycket som möjligt. Ha en skön vecka. Hm, blev just sugen på fondue... ;)

    SvaraRadera
  4. Jag skulle köpt isterband på slottets julmarknad, men kön var sååå lång. Äter det alldeles för sällan. Så gott!

    SvaraRadera
  5. Ja här var det ju luciatåg utomhus, sonen såg ut som en michelingubbe med pepparkaksdräkten ovanpå overallen, tyvärr vägrade han gå upp på scenen och frågade bara hela tiden om det inte var klara snart :-), ja han fyller ju bara 3 år i januari.

    Vilken söt stjärngosse och isterband har jag aldrig ätit, bara serverat till gamlingarna förr när jag jobbade på äldreboende och i hemtjänsten

    SvaraRadera
  6. Glad Lucia ;) det var så kalt här i Lund -4 är ju kalt eller hur! Jag älskar fisk gratäng så jag ska inte glömma att kika hus dig imorgon;)

    SvaraRadera
  7. Saknar Lucia morgnarna på barnens gamla dagis, det var så mysigt. Isterband är så gott men det var några år sedan sist. Jag gillar stuvad potatis till och inlagda rödbetor, mums.

    SvaraRadera
  8. Hej hopp!
    Visst är ånginsatsen från Ikea bra! Jag följde ert länkande till andra stuvningar och såg att ni också hade en. Kokar aldrig mer brocolli utan den gör jag ;)
    Ska ha spenatsoppa i morgon (idag?) men jag gör på annat sätt än vad ni gör. Fast det blir nog samma resultat i slutänden!

    Ha det riktigt bra!
    Kram från Alma :)

    SvaraRadera
  9. jag smög faktiskt ut ur sjukstugan igår kväll för att titta på luciatåget i oscar fredrikskyrkan i linnéstan, det är nämligen min gamla kör som jag sjöng i innan. som vanligt började jag lipa till "o helga natt", det är min favoritjulsång!

    ni får nog berätta om den där cocillana-upplevelsen för mig, jag skäms fortfarande över min överdos...

    tack för krya-på-dig-hälsningarna!

    SvaraRadera
  10. Ni ha verkligen fått norrländsk vinter där nere. Jag bor i västerbotten närmare bestämt bjurholm så jag är ganska högt upp. Vi har inte så himla mycket snö, det är vitt men i skogen så är det lite fläckar. Idag va det dock -25 i morse så det va väl mindre kul.. Roligt att få stifta bekantskap med alla era tomtar.. Ser fram emot fiskgratängen.. Nu ska jag se vad mera gott ni har bloggat om (Ha inte kollat runt på ett tag eftersom jag vart sjuk) Ha en bra dag..

    SvaraRadera
  11. Erika; -20, huga då är det kallt!

    Remsan; Visst är det, mums.

    Cupcakesfluffan; Men en söt Michelingubbe förmodar vi!
    Då är det dags du provar Isterband själv då.

    Sana; Dessamma, du är alltid välkommen att kika in hos oss.

    SvaraRadera
  12. Kaksmulan; Det passar kanon med stuvad potatis oxå, men rödbetor har vi aldrig haft till, det får vi testa nästa gång.

    Lena; Härligt att höra av dej igen! Visst är den, den kan man inte klara sej utan längre!

    Charlotta; Usch, smyga från sjukstugan på det viset... Ja fy, den upplevelsen var inget kul, det kan jag (Anki) lova dej. Tuppade av på köksgolvet, kallsvettades och skakig i hela kroppen. Huga, aldrig mer den hostmedicinen!

    Växelhäxan; Kul att du är på banan (benen?) igen. Så roligt att du gillar våra tomtar!

    SvaraRadera
  13. Jag fick inte se annat luciatåg än mitt eget bakade. Bra tös grejjar själv :)

    Jättesöt liten tomtebuse. Jag har alldeles för lite julpynt bestämde jag nu.

    SvaraRadera
  14. Cecilia; Så är det helt klart, redig tjej! Vi har precis tvärtom, alldeles för mycket pynt, hälften ligger kvar på vinden...

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!